Srpski turisti će uskoro moći u Tursku samo sa čipovanom ličnom kartom: Ambasador najavio nove uslove putovanja

|

Hami Aksoj, ambasador Republike Turske u Srbiji najavio je predstavljanje ove popularne turističke destinacije na predstojećem Sajmu turizma koji će biti održati od 24. do 27. marta. Tom prilikom najavio je da će turisti iz Srbije u Republiku Tursku uskoro moći da putuju i sa čipovanim ličnim kartama.

“Turska i Srbija imaju tradicionalno dobre odnose u sferi turizma, a ako bih mogao da sumiram odnose naše dve zemlje, rekao bih da je ovaj period kroz koji prolazimo najbolji u istoriji Srbije i Turske”, izjavio je Hami Aksoj.

U januaru ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je u zvaničnoj poseti Turskoj, i tada je potpisano čak četiri sporazuma, od kojih je jedan upravo iz oblasti turizma, rekao je ambasador Aksoj. U 2021. godini Tursku je posetilo 85 odsto više srpskih turista u odnosu na 2020. godinu, dok je Srbiju posetilo čak 95 odsto više turskih državljana.

“Između naše dve zemlje već postoji bezvizni režim putovanja, a prema novom sporazumu koji će ući u proceduru uskoro moći ćemo da putjemo sa čipovanim ličnim kartama”, najavio je Aksoj.

Ambasador Aksoj naglasio je da Tursku ne čine samo Antalija, Alanja i Istanbul, već i prelepi predeli puni istorijskih znamenitosti, kulturnih i turističkih atrakcija.

Izvor: kurir.rs