Srpski turista pobesneo zbog reči konobara: Otišao na letovanje u CG, seo u kafić da popije piće, pa doživeo neprijatnost

|

Crna Gora je omiljena destinacija Srba za letovanje, pa upravo zbog toga mnogi srpski turisti provode godišnje odmore na crnogorskom primorju.

Iako s jedne strane vlasnici lokala i ugostiteljskih objekata na crnogorskom primorju kažu da su nezadovooljni i ljuti na naše turiste jer ne dolaze u kafiće i restorane već uglavnom borave na plažama na peškirima, s druge strane pojedini naši turisti su nezadovoljni uslugom ugostitelja u komšiluku.

Turista V. Đ. (23) kaže da je bio u najmanju ruku iznenađen reakcijom konobara u jednom restoranu na Slovenskoj plaži u Budvi kada je seo da popije kafu.

– Stigao sam na plažu oko pet sati popodne. Trebalo je da sačekam devojku da dođe, pa da sednemo u restoranu nešto da ručamo. Za to vreme sam seo u kafić da popijem kafu i piće da se osvežim malo jer je bilo pretoplo. Zauzimam jedan sto napolju i prilazi mi konobar. Poručujem kafu i ceđenu narandžu – priča nam V. Đ. i dodaje:

– Međutim, samo što sam to izustio konobar me sasekao rečenicom rekavši mi da ne mogu sam da sedim za stolom i pijem kafu i piće, već da ako želim da ostanem tu moram da poručim i hranu.

– Istog trenutka sam ustao sa stolice i otišao. Ne mogu da verujem da se onako ophode prema gostima. Sačekao sam devojku i otišli smo u drugi restoran da ručamo. Nisam hteo opet da ulazim tamo zbog bezobrazluka konobara koji mi je na drzak način saopštio da ne mogu da budem za stolom i da “samo pijem piće”. Ovo mi se još nije desilo. Svakako bih tu bio petnaestak minuta najviše. Izvinjavam se što sam hteo da platim i što bih zauzeo mesto dok popijem kafu.

Izvor: kurir.rs