“Srpski muškarci su odlični”: Angela prošetala Zemunskim kejom, ali jedna stvar joj nije jasna – “Ne znam kako je ovo moguće”

|

“Može li neko da mi objasni kako Srbija ima nisku stopu nataliteta?”, začuđeno se upitala Amerikanka koja već više od dve godine živi u Beogradu, dok je šetala Zemunskim kejom za koji kaže da je uvek prepun dece.

Angela Bler (35) podelila je na svom TikToku još jednom svoje oduševljenje Srbijom kao idealnim mestom za porodicu sa decom, nazivajući je zemljom sa najviše dece i porodica u kojoj je živela.

“Svuda vidim srećne porodice sa mnogo dece, pa kad mi kažu da Srbija ima nizak natalitet, nije mi jasno odakle to? Dakle, imam oči, a čini se da većina parova ima decu, najmanje po dvoje.

Kada sam prošle nedelje bila kod ginekologa, saznala sam da parovi ovde mogu besplatno dobiti vantelesnu oplodnju, što nije slučaj u SAD. Takođe žene u Srbiji dobijaju plaćeno porodiljsko odsustvo…”, govorila je ona šetajući se Zemunom i smatrajući sebe jedinom osobom koja u tom trenutku nije imala dete pored sebe.

Kako kaže, sliku koju je videla u Zemunu, viđa stalno po čitavom Beogradu.

“Vidim roditelje sa jednim, dvoje, troje dece. Vidim bake i deke sa unučićima, ne znam, Srbija mi ne deluje kao zemlja gde društvo ima problem sa natalitetom. Takođe ovde vidim da su svi nasmejani kada vide decu, što nije slučaj sa nekim drugim zemljama. Na primer u Americi je teško videti da roditelji provode ovoliko vremena sa decom, posebno očevi, dok u Srbiji tako nešto viđam svakodnevno. U Americi se očevi samo diče time što imaju decu ali vreme sa njima ne provode, a ovde je to sasvim drugačije – srpski muškarci su odlični u ulozi očeva. Ako se udam i budem imala decu, to će sigurno biti u Srbiji”, poručila je Angela.

Izvor: blic.rs