Srbljanovićka potkačila Zavetnicu: “Ova Milica kao čepulja, njen ton dovodi do ludila” – Uputila oštre kritike na račun nastupa političarke

|

Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti i dramaturškinja, danas je na svom Fejsbuku, bez naročitog povoda, napisala poduži tekst o Milici Zavetnici. Ona u neku ruku hvali Milicu, ali je završila sa uvredama na račun predsednice Srpskog pokreta Zavetnici.

Srbljanovićeva je objavila oštre kritike na račun nastupa Milice Đurđević Stamenkovski koja je u nedelju uveče gostovala u “Utisku nedelje” kod Olje Bećković.

“Ova Milica Zavetnica je kao ona neka omražena čepulja što uvek ima jedna u svakom odeljenju, koju svi mrze svi, čak i razredna (iako joj sve tužaka) i svi je surovo kinje, a niko nema nameru da se zaista upusti raspravu, jer ima retoriku, i veoma spretno menja stavove i teze koje zastupa, tako da svaki razgovor zavrti u krug da više ne znaš ni što se svadjaš, ni kako je počelo, ni šta ona uopšte misli. A ne misli ništa. Samo ima tu veštinu da vrti argumente, često suprotne, ali tonom i žestinom koja dovodi do ludila i onda sebe jedeš što si se uopšte upustila u razgovor”, piše profesorka i dodaje:

“Ona učenica iz odeljenja kojoj je teško doakati raspravom, ne zato što je u pravu, nego zato što u stvari ništa ni ne tvrdi, ne da nema argumente za svoju tezu, nego nema ni tezu, ima samo maglovit stav u opštim crtama koji uglavnom ne znači ništa, samo te nervira”, napisala je Srbljanović.

Inače, Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica pokreta Zavetnici, gostovala je u emisiji “Utisak nedelje” i govorila o svom viđenju parade i litija, te je njen nastup podstakao Srbljanovićku na ovakve reči. Za sada se Milica Đurđević Stamenkovski nije oglašavala povodom teksta Biljane Srbljanović, ali, kako se čini, novi verbalni sukob je na pomolu.

Izvor: kurir.rs