Srbin srušio rekord za koji su svi mislili da je nedostižan: Novak Đoković zvanično postao apsolutni vladar tenisa

|

Danas je najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo 378. nedelju na prvom mestu ATP liste i tako postao apsolutni rekorder u obe konkurencije.

Prošle nedelje se izjednačio sa Nemicom Štefi Graf, a od danas je ispisao nove stranice istorije ovog sporta i postavio rekord za koji mnogi smatraju da je nedostižan.

Novak Đoković se nalazi na prvom mestu ATP liste sa 7.070 bodova. Drugi na listi je Španac Karlos Alkaraz, zatim slede Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Tejlor Fric…

Đoković je pre dve godine prestigao Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP trke, a sada je neprikosnoveni broj jedan u obe konkurencije. Posle Novaka Đokovića i Štef Graf slede Martina Navratilova (322), Serena Vilijams (317)…

Ovaj rekord je samo još jedan dokaz da je Novak Đoković najbolji u istoriji belog sporta. Srbin je najuspešniji na masters turnirima, ima ih ukupno 38 i jedini je koji je uspeo da osvoji svih devet. Ima bolji međusobni skor od dvojice najvećih rivala za titulu GOAT – protiv Nadala vodi 30:29, a protiv Federera taj skor je završen na 27:23 za našeg asa.

Ono što je posebno važno, uspeo je da se izjednači sa Nadalom po broju osvojenih Grend slemova. Trenutno ima 22 titule i predstoji mu borba da se i na toj listi osamostali.

Izvor: kurir.rs