Srbin prodaje mlin u Kruševcu: Više od 10 firmi u trci, a favorit za kupovinu je biznismen iz Albanije

|

Vlasnik firme “Brest Produkt d.o.o.” Aleksandar Ljuština (49) iz Beograda, prodaje svoj mlin za proizvodnju brašna kod Kruševca. U trci za kupovinu je desetak firmi, saznaje “Blic Biznis”. Izvor pomenutog medija nije želeo da direktno odgovori i na pitanje da li su u transakciju uključene i kompanije u vlasništvu stranaca, poput albanskog biznismena Mustafe Vulneta koji u Kruševcu ima registrovanu firmu za trgovinu žitom.

Iako prodaja mlina strancu nije nezakonita, oko svega se podigla prašina u Kruševcu i okolini. Srpski mlin bi mogli da kupe vlasnici iz neke druge zemlje, što bi značilo da u Stalaću od naših poljoprivrednika otkupljuju žito, a potom proizvode brašno koje će kasnije da izvoze – i sve to u trenutku kada se ceo svet bori za svako zrno žita.

Sajt ”24sedam” objavio je da je Ljuština već primio novac kako bi mlin prodao Mustafi Vulnetu koji u Kruševcu ima registrovanu firmu za trgovinu žitom od 2020. godine, ali sagovornik Blica demantuje tu informaciju.

“Nije tačno da je prodaja završena. Kupoprodajna cena nije isplaćena, dogovor ni sa jednom kompanijom nije postignut. Za kupovinu je zainteresovano desetak firmi, sve su iz Srbije i bave se različitim delatnostima”, otkriva izvor “Blica” dobro upućen u prodajni postupak u Stalaću kod Kruševca.

Na pitanje “Blica” da li je među zainteresovanima za kupovinu i firma Mustafe Vulnata koja je registrovana u Srbiji, nije dat precizan odgovor.

“U postupku prodaje to se ne proverava”, kratko je rekao izvor “Blic Biznisa” i dodao da se ne može precizirati ni kada bi transakcija mogla da bude okončana.

Izvor: blic.rs