Srbin natočio gorivo u Hrvatskoj – Prišao mu krupan muškarac i upitao iz kog je grada: Kad je čuo odgovor usledio veliki obrt

|

Različita iskustva sa odmora uvek privuku pažnji javnosti. Tako je i V. L. koji živi u Somboru, podelio veoma zanimljivu priču. On je svratio na benzinsku pumpu u Hrvatskoj. Radnik je, čim je video njegove tablice, odmah pitao mušteriju odakle je.

“Bio sam s porodicom na zimskom godišnjem odmoru kod sestre u Trogiru. Ne mora na more da se ide samo leti, lepo je i zimi… Možda čak i lepše… Napokon, došlo je vreme da krenemo kući, i tako odem sa sestrom na benzinsku pumpu koja se nalazi u Trogiru. Ja i moj Megan sa srpskim tablica i grbom stanemo na pumpu. Stojim i sipam, a sestra otišla na kasu za to vreme… Zaustavlja se lep, krupan čovek pored mene, gleda u moje tablice i pita onako oštrim glasom: ‘Otkud si prijatelju?’. Ja odgovaram: ‘Iz Sombora, iz Srbije’, priseća se Somborac pa nastavlja:

“On gleda, ćuti i posle poduže dramske pauze počeo je da peva dobro poznatu pesmu od Zvonka Bogdana ‘U tem Somboru, svega na volju’… Kad je otpevao svoje, kaže da je nekad davno bio u Somboru, da ga pamti kao najzeleniji grad i da bi voleo ponovo da ga poseti”, podelio je Srbin svoje iskustvo iz Hrvatske.

“Posle toga smo bili i letos na odmoru i sad na produženom vikendu i opet ćemo čim budemo mogli da idemo jer nismo naišli na ništa ružno. Čak naprotiv, ljudi su kulturni, a Dalmacija ko Dalmacija lepa. Poštuj tuđe i nećeš imati problem, pozdrav iz Sombora”, napisao je V. L. iz Srbije u vidu poruke na Fejsbuku portalu “Slobodna Dalmacija”.

Izvor: mondo.rs