Srbin Đorđe postao heroj Italije: Sin našeg pisca spasao majku i dete iz bujice u kritičnom području (VIDEO)

|

Usled ogromnih poplava koje su zadesile Italiju, spasilačke ekipe su i dalje na terenu. U regiji Emilija Romanja, gde je grad Ćezen skoro poplavljen zbog izlivanja reke Savio, ljudi su pokušavali da pronađu način da se spasu od nabujalih rekla, ali neki su ostali “zaglavljeni na terenu”. U takvoj situaciji našla se jedna majka sa detetom. U pomoć joj je pritekao niko drugi do Srbin, i to Đorđe Pantić, sin našeg proslavljenog pisca Mihajla Pantića.

Vest o herojskom činu objavili su brojni mediji, da bi je zatim potvrdio i njegov brat Bogdan Pantić na svom Fejsbuk nalogu.

„Ponosan na svog brata! Đole, Federika (nema je na snimku) i mali dečak su, hvala Bogu, dobro“, napisao je on. Vest je za portal “Novu” potvrdio i pisac Mihajlo Pantić, koji ističe da je „uzbuđen“ i „ponosan“ na svog sina.

Đorđe je podvig učinio tako što je ušao u vodu, stavio dečaka na ramena i odveo ga na sigurno, dok su spasioci pomogli njegovoj majci. Snimak su na društvenim mrežama objavili italijanski mediji, koji navode da je situacija u regiji Emilija Romanja kritična.

Izvor: nova.rs