Srbija plače sa malim Vojom – Plavokosi dečak recituje dirljive stihove: “Dok neka deca plešu i hode, druga nemaju ni čiste vode”

|

Ovih dana društvenim mrežama kruže mnogi viralni snimci ali se u moru njih izdvojio jedan prilično neobičan. Video je nastao još davne 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa.

Glavna zvezda snimka nije legendarni Minimaks, već mali plavokosi dečak iz Kuršumlije koji recituje stihove pesme “Ujedinjena deca sveta”. I on je uspeo da Tviter usija komentarima, a neki su čak odlučili i da ga potraže i vide gde je i šta radi danas.

Voditelj i novinar Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks radio je raznolike formate televizijskih emisija, od razgovora sa poznatima pa sve do programa za decu. Tako je i u emisiji “Tebi kažem” propitivao decu šta su pripremila od recitacija, a mali Voja je imao iskreno srce i vrlo poučnu pesmu.

Kako je recitovanje dalje teklo, a stihovi bili sve teži za jedno maleno i čisto srce, Voja je počeo da plače pogođen rečima pesme. Suze ga nisu omele u daljem recitovanju, pa je i sama njegova pojava dobila na “težini”.

“Zaplakao je tek kod “druga deca nemaju ni čiste vode”. Vrlo dobro je razumeo stihove pesmice”, pisalo je u jednom od komentara ispod ovog viralnog videa.

“Sunce. Ovo su suze koje rasturaju”, komentarisali su ljudi.

Izvor: espreso.co.rs