„Srbi su zapušteni, imaju loše zube“: Objavljena lista najlepših nacija, komentari urnebesni – Hrvati ispred nas

|

Veb lokacija „Beautiful People.com“ objavila je listu najlepših nacija. Prema njoj Šveđani su najlepši a iza njih su najbolje kotirani Francuzi, Španci i Norvežani.

Srbi i Srpkinje su dobili 17 bodova, što je više od Slovenaca koji imaju 9 bodova, žitelja Bosne i Hercegovine 4 boda, Crnogorci sa 9 bodova. Prema ovoj mapi, lepši u komšiluku su Hrvati sa 25 bodova, Rumuni sa 37 i Mađari koji imaju 30 bodova.

Po objavljivanju liste usledili su oprečni komentari – dok neki misle da smo jedna od lepših nacija, drugi smatraju da bi trebalo da poradimo na dosta toga:

„Baš sam juče nešto razmišljala u pogledu ove teme. Često smo tokom godina slušali kako su naše devojke najlepše, kako su nam muškarci zgodni i lepi. Međutim, kada hodam ulicama zaista retko naletim na lepe ljude, prijatne spoljašnjosti, pa čak i ljude, koji vode računa o svom izgledu, pa čak i vrlo mladi momci i devojke. Naravno lepota je u oko posmatrača, ali nekada zaista jesmo važili za lepu naciju ili je to bio samo fabrikovan mit“, primetila je jedna korisnica društvenih mreža.

Komentari su se dalje ređali.

„Zavisi šta je kome lepo. Po meni nismo lepa nacija jer zapažam dva trenda. Po prestonici možda deluje da je nacija lepa, ali veštački lepa. Uzeti u obzir da je tu standard veći, što znači više novca za veštačke trepke, usta, nadogradnje svakakve, solarijume, bolju garderobu. Generalno žene sve više izgledaju veštački, klinke sve do jedne našminkane po bjuti standardima. Po ostalim mestima u Srbiji, žene su ispijene, jedva odvajaju za osnovnu negu jer uvek ima prečih stvari, devojčice lepuškaste, ali i tu sve više probija ovaj trend – natrpaj sve na sebe. Muškarci u oba slučaja čim prevale 25 godina unakaze se, puste stomačine, bradurine… Isto, uopšteno gledajući nacija koja mnogo brzo i ružno stari, na šta opet utiče standard života koji je takav kakav jeste“, glasi jedan od komentara.

„Zapušteni smo. Imamo loše zube, ne posećujemo frizera, slabo se negujemo. To je 80 odsto stanovništva. Onaj manji deo koji viđamo po Beogradu u tržnim centrima i izlascima ne spada u ovu kategoriju, ali nije merilo. Filere, botoks, veštačke trepavice ne računam u lepotu, nego pomagala. Prosečan Srbin ima ruralnu facu. Sve u svemu, nismo najlepši, ali nismo ni najružniji. Žene vade prosek, ali više su namontirane da deluju atraktivno, nego što su lepe“, konstatovala je jedna od korisnica foruma.

Izvor: mondo.rs