Srbi potpuno odlepili za ovom destinacijom za letovanje: Za svačiji džep je, nije daleko, a tek da vidite plaže

|

Tasos je grčko ostrvo koje je najsevernije ostrvo Egejskog mora. Veoma je pokriveno šumom i dosta je brdovito i zato se još naziva “plutajuća šuma”. Ima toliko plaža na Tasosu, da ih je teško nabrojati. Ima ih za svačiji ukus, kamenitih i peščanih, divljih i urbanih, sa hladom ili bez hlada, piše nikana.gr.

Mnogi kao destinaciju za letovanje ovog leta biraju baš Tasos, upravo zbog cena koje su dosta pristupačne. Agencije uglavnom nude hotelski smeštaj koji može biti sa najmanje dve, a najviše pet zvezdica. U većini hotela je u cenu po osobi uključen i doručak, a ako želite i da večerate u hotelu do se doplaćuje u zavisnosti od smeštaja.

Prevoz nije uključen u većini ponuda, pa biste morali da organizujete sami, što bi značilo ili da uplatite autobus u tom terminu ili da idete automobilom. Što se tiče cena za mesec jul, za sedam noćenja se kreću od 239 evra za sam početak jula u hotelu sa dve zvezdice, dok u istom periodu možete da za sedam dana platite 669 evra po osobi u hotelu sa pet zvezdica.

U oba slučaja možete da doplatite polupansion, što je oko 20 evra dnevno. Ako rešite da putujete automobilom možete da idete preko dva glavna putna pravca. Za Beograđane je skoro 15% kraće i jeftinije putovati preko Bugarske, ali mnogi i dalje koriste trasu preko Severne Makedonije, piše nikana.gr.

Deonice puta koje su bile nedovršene, odvraćale su dosta naših turista od ovog pravca preko Bugarske, do sada. Dobra vest je da je autoput završen, i da je u maju bilo svečano otvaranje, deonice između Kalotine i Dragomana (pravac do Sofije). Ostao je samo obilazak (kažu do početka leta) između Blagoevgrada i Simitlija dok traju radovi na sanaciji klizišta kod tunela Železnica.

Autoput je sada u odličnom stanju, ograničenje je 140 km/h, na ulazu u tunele ograničenje je 80 km/h (budite oprezni- radar čeka na izlazu iz tunela). Kroz Grčku je sasvim solidan magistralni put, sve do ulaska na autoput kod Kavale. Beograd (Bubanj Potok) – Preševo – Gevgelija – Solun (ring road) – Keramoti – Limenas, ovo je put kojim se najčešće ide i vodi preko graničnog prelaza Preševo, zatim kroz Severnu Makedoniju do Gevgelije, a nakon što uđete u Grčku, od graničnog prelaza Evzoni nastavljate 50-ak kilometara do kružnog prstena (ring road) oko Soluna gde je najbolje da sledite zelene putokaze za Kavalu.

Ovim putem od Beograda do Limenasa ima nešto više od 800km.

Izvor: mondo.rs