Šok u Parizu, navijači se hvataju za glavu: Novak izbačen sa Rolan Garosa

|

Juri Rodino, Austrijski teniser, obezbedio je sebi mesto u trećem kolu kvalifikacija za Rolan Garos, savladavši svog zemljaka Denisa Novaka sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:4).

Novak je započeo meč bolje i sa ubedljivih 6:2 stigao do prvog seta protiv igrača kog je savladao u oba dosadašnja međusobna duela. Svi su bili mišljenja da će ovo biti treća pobeda za Denisa, u isto toliko odigranih mečeva, ali takvog mišljenja nije bio Rodionov.

Iako je Novak bolje krenuo i drugi set, odmah je stigao do brejka, a u nastavku je viđena potpuno drugačija slika na terenu. Rodionov je ubrzo zatim vratio brejk, a zatim je još jednom svom rivalu oduzeo servis i stigao do poravnanja u setovima.

U trećem i odlučujućem setu desila se prava borba, a presudio je jedan brejk. Napravio ga je bolje plasirani Austrijanac na ATP listi i sebi obezbedio mesto u poslednjoj rundi kvalifikacija, a Novaka je izbacio sa ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Ni prethodne dve sezone Novak nije igrao u Bulonjskoj šumi, a najbolji plasman mu ostaje prvo kolo, davne 2020. godine.

Što se tiče trećeg kola kvalfikacija, Juri Rodionov će igrati protiv boljeg iz duela Francuza Luka Puj i Cun Hsin Ceng, sa Kineskog Tajpeha.

Podsetimo, svoje mesto u trećoj rundi kvalifikacija obezbedio je i Hamad Međedović.

Izvor: republika.rs