“Snimak iz Beča za mene nije validan”: Stručnjak izneo teoriju o Dankinom nestanku – Gest devojčice sa snimka otkriva istinu

|

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Bora, koja je nestala u utorak u 13.45 u naselju Banjsko Polje, ušla je u sedmi dan. Na građane Srbije koji sa ogromnom strepnjom prate slučaj nestale devojčice iz časa u čas, veliki utisak ostavio je snimak iz Beča na kojem se, u pratnji dve Rumunke, kako ih je autor snimka predstavio, vidi devojčica koja neverovatno izgledom i uzrastom podseća na malu Danku.

Srpska policija odmah se okrenula ka novom tragu jer se nijedan, pa i najmanji, ne prepušta slučaju, a raspisana je i međunarodna potraga za devojčicom iz Srbije – Interpolova žuta poternica.

Blažo Marković, predsednik Sindikata policijskih starešina Srbije i predsednik pokreta Nova snaga, bio je gost u emisiji Puls Srbije gde je prokomentarisao snimak iz Beča.

“Policija treba da radi u tišini, to je najbitnija stvar. Što se tiče snimka, devočica je jako svesna na ovom snimku, gde se nalazi i ko je u njenoj blizini. To se vidi po snimku. Ne moraš da budeš neki veliki stručnjak da bi video. Naša devočica koja je sad nestala, ona bi bila totalno dezorijentisana i preplašeno bi gledala na te ljude oko nje. Dakle, taj snimak za mene nije validan. Sigurno kada bi malo bolje pogledali taj snimak, videli bi da se tu radi o devočici koja poznaje svoju okolinu i poznaje ljude koje oko nje. Ovde se radi o snimku koji je lažiran. Ja sam to već rekao u emisiji da će se pojavljivati ovakvi lažni snimci, razni proroci, beli magovi, itd. Sve ovo smeta istrazi”, objasnio je Marković i dodao:

“Sada je pitanje da li će se pronaći Danka ili ne. Moraju aktivno da se uključe Rumunija i Bugarska, da se uključe sve zemlje u okolini. Dakle, sumnja se na nešto. Za sada se Danka vodi kao nestala, jer ne možemo reći da je oteta, ne znamo to. Mislim da će policija vrlo brzo ući u trag”, zaključio je Marković.

Izvor: alo.rs