Snažno nevreme protutnjalo Vojvodinom: Izgleda kao da je pao sneg – Zbog jakog grada mnogi nisu smeli da voze (VIDEO)

|

Jako nevreme zahvatilo je danas sever Srbije. Na snimcima sa društvenih mreža može se videti da je nekoliko gradova u Vojvodini zahvatio jak pljusak praćen gradom koji je tukao nekoliko minuta. Snimak nevremena možete pogledati OVDE.

Mnogi vozači koji su se u to vreme našli na auto-putu između Beograda i Novog Sada parkirali su svoja vozila u zaustavnoj traci i čekali da grad prođe, da bi nakon nevremena nastavili svojim putem.

Stara Pazova i Zmajevo su se zabeleli od sitnog grada koji je padao nekoliko minuta, te sada tamo izgleda kao da je pao sneg.

Za kratko vreme pala je velika količina kiše, a meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su plјuskove sa grmlјavinom i tokom večeri. Za danas su već najavljene padavine u celoj zemlji, a prognozira se da će sutra biti najhladniji dan u ovom periodu.

Za vikend se očekuje osetniji porast dnevnih temperatura, a počeće da duva i južni i jugoistočni vetar. U subotu posle vedrog jutra, u toku dana malo do umereno oblačno, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u nedelju posle podne i u ponedeljak, najpre na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Izvor: kurir.rs