Žestoka borba našeg šampiona: Đoković dokazao ko je najveći, Hačanov dobio “čas tenisa” – Tek nas čeka pravi spektakl

|

Novak Đoković, srpski teniser, plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedivši danas u spektakularnom meču Karena Hačanova sa 3:1 (4:6, 7:6(7:0), 6:2, 6:4) .

I jedan i drugi teniser bili su ubedljivi na otvaranju meča, nisu imali probleme sa svojim servisrom, sve do petog gema, kada je Hačanov došao do prvog brejka na meču.

Hačanov je blistao na terenu, sjajno je igrao u prvom setu i potpuno zasluženo je došao do prednosti. Igrao je bolje od Đokovića, napravio znatno manje grešaka (8/17), u visokim procentima je osvajao poene na svom prvom servisu, dok se Novak mučio da pronađe svoj ritam i igru iz prethodnog kola kada je delovalo da je podigao formu.

Takođe, ovo je prvi set koji je Đoković izgubio na ovogodišnjem Rolan Garosu.

U drugom setu je viđena velika borba na terenu, obojica tenisera su pružali svoj maksimum, a Hačanov je davao sve od sebe da “slomi” Đokovića, i stigne do osetljive prednosti, ali nije uspeo u tome.

Novak je drugi set osvojio nakon taj brejka, a vrlo retko se viđa da se taj-brejk završi sa nulom, bez obzira na to ko je na terenu. On je odigrao fenomenalnih sedam poena koji bi mogli da posluže kao motivacija za nastavak meča.

Nije igrao kako zna i ume, ali bilo je dovoljno da dođe do izjednačenja.

U nastavku igre, Nole je svom protivniku zadavao velike probleme. Blistao je u trećem setu, delovao je nezaustavljivo, i već u tim momentima nije bilo dileme oko toga ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

Hačanov je bio u potpunom “nokdaunu”, nije pronalazio pravo rešenje za igru srpskog asa, gubio je svoje servise, što je Nole maksimalno koristio i treći set osvojio sa 6:2!

U četvrtom gemu ponovo je viđena prava borba, Hačanov se nije olako predao, već je iz sebe izvlačio poslednje atome snage i pokušavao da se vrati u meč, ali, kad god je za to imao priliku, Đoković je preuzimao stvari u svoje ruke i pokazao da je kvalitet i dalje na njegovoj strani!

Poslednji set je Đoković osvojio rezultatom 6:4, a Hačanov nema za čim da žali. Rus je pružio jak otpor Novaku, igrao je zaista sjajno, ali ipak nedovoljno za novo čudo.

Novak će u polufinalu Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz susreta Alkaraz – Cicipas, a njihov meč je na programu od 20.15.

Izvor: kurir.rs