Sina poznatog glumačkog para retko ko zna: Evo kako izgleda i čime se bavi rođeni brat Ivane Žigon (FOTO)

|

Našu najlepšu glumicu sa ovih prostora Jelenu Jovanović Žigon pamtićemo po talentu koji poseduje mali broj glumaca na našoj glumačkoj sceni.

Zauvek će biti upamćena kao prija Jelena Žike Pavlovića iz „Žikine dinastije“, a velika ljubav sa Stevom Žigonom ostaće kao primer generacijama.

Rođena je 3. novembra 1933. godine u Beogradu, a preminula je u svojoj 85. godini pre 4 godine. Iza sebe ima mnogo velikih uloga i dvoje dece, ćerku Ivanu, koja je takođe glumica i sina Nikolu Žigona.

Nikola Žigon je rođen 13. jula 1958. godine u Ljubljani. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo u klasi profesora Mome Antonovića.

Svojim radom proslavio se u celoj Evropi. Svoje radove je izlagao u Beogradu, Parizu, Minhenu, Nišu, Tivtu i mnogim drugim gradovima. Član je ULUS-a i ekskluzivni član Prom galerije u Minhenu od 2002. godine.

Njegov talenat prepoznat je širom zemlje – preko 300 Nikolinih umetničkih dela nalazi se u privatnim kolekcijama, širom Evrope i Amerike, i stalnoj postavci muzeja Wruth u Minhenu.

Opredelio se za život u Beogradu. Odrastao je sa roditeljima u porodičnoj kući na Senjaku. Iako je dobar deo svog života provodio sa roditeljima u pozorištu, on se ipak nije opredelio za glumu, već za slikarstvo, kojim je počeo da se bavi tek nakon tridesete godine života.

Izvor: glossy.espreso.co.rs