Severini otkazan nastup na Kopaoniku, neće je u Srbiji: Evo i koji su razlozi za to

|

Pevačica Severina Vučković trebalo je bude jedna od onih koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu „Music Week“ na Kopaoniku. Ali, do toga ipak neće doći.

Na toj manifestaciji je pored Saše Matića i Milice Pavlović trebalo da nastupi i Severina, ali je to u međuvremenu promenjeno, pa umesto nje na planinu dolazi Željko Joksimović.

Kako se navodi, razlog za to je slabo interesovanje publike, kao i negativne reakcije na najavljen nastup pevačice.

Vučkovićeva dobila informaciju da ju je „jezik koštao“, te da nije poželjna u Srbiji. Pod ovim se misli na Severinine izjave o Srebrenici i prozivkama patrijatha Porfirija.

Naime, ona je jednom prilikom rekla da je u Srebrenici izvršen genocid, nakon čega je na sebe navukla veliki gnev Srba.

– Vučkovićeva je u Beogradu i drugim gradovima zarađivala velike pare od tezgi proteklih godina, ali se to promenilo nakon što je u svojim izjavama jasno optužila Srbiju za desavanja u Srebrenici, kao i zbog toga što je vređala i Njegovu svetost patrijarha Porfirija. Naime, govoreći za hrvatske medije o borbi za starateljstvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem, ona je u priču uvukla i Porfirija, ni krivog ni dužnog!

Ovim povodom oglasili su se i iz PR službe ovog festivala.

– U pitanju su organizacioni razlozi. Kopaonik Music Week je najpopularniji zimski muzički festival, koji od svog prvog izdanja organizuje nastupe najvećih regionalnih muzickih zvezda dva vikenda zaredom u martu. Ove godine, festival je rezervisan za vikende 10. i 11. i 17. i 18. marta, a Severinin nastup inicijalno je bio zakazan za 11. mart, ali je iz organizacionih razloga otkazan. Umesto nje, nastupiće Željko Joksimović – rekli su oni.

Izvor: kurir.rs