Selektor Srbije Svetislav Pešić: Ne bih da tražim alibi, ali imali smo velikih problema sa povredama…

|

Selektor Srbije, Svetislav Pešić oglasio se sinoć posle poraza od Italije rekavši:

– Prvo izražavamo jedan veliki respekt prema italijanskoj ekipi koja je odigrala jednu veliku utakmicu. Oni su bili dobri, sveži… Ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz pripreme. Jer ako bi počeo na tu temu onda bi pričali kako tražim razloge… Imali smo puno igrača koji su izgubili kontakt sa timom, imali smo bolesti, povrede. Ali kada dođe ovakva utakmica mi nemamo pravo da kažemo da ćemo sigurno da dobijemo. I dalje mislim da smo u dobrom fizičkom stanju da možemo da igramo protiv rivala – počeo je priču Pešić.

Potom se osvrnuo na igru Srbije:

– Moraš da budeš u bolje fizičkom stanju za ovakvu utakmicu. Pre svega da budu zdravi. Videli ste situaciju sa Milutinovom koji je jedan od naših najboljih igrača. Isto je to i za Vanju bilo. I za neke druge igrače. Ali da ne idem dalje. Da ne bude da tražim razloge. Mi ćemo da analiziramo šta smo mogli malo bolje da uradimo – rekao je Pešić.

Usledila je priča detaljnije o meču…

– Nekoliko puta smo promašili šuteve koje obično pogađamo. Ne postoji uvek samo jedan razlog kada se izgubi meč. Nije odlučio samo jedan detalj, već nekoliko stvari. Naravno, svi samo razočarani, tužni… Ali to je sport, to je košarka. Ekipa je bila izvanredna, mi smo prava ekipa, ali večeras nismo ili pobednici. Oni su pokazali izvanredan odnos prema reprezentaciji, bilo mi je ogromno zadovoljstvo da radim sa njima.

Kapiten Srbije Vladimir Lučić smogao je snage posle eliminacije sa Evrobasketa u osmini finala od Italije, da ukaže na uzroke poraza u Berlinu.

– Ušli smo nervozu! Imali smo dosta promašenih šuteva, dok su oni ubacili mnogo poena spolja. Tako su ušli u samopouzdanje, ami u kontaritam. To ne sme da se desi. Ovo je težak poraz – rekao je za RTS Vladimir Lučić.

Teško je bilo pronaći reči kojimabi se objasnio poraz Srbije od Italije u Belinu, što je svakako najveća senzacija u dosadašnjem toku Evrobasketa.

– Počeli su da nam stvaraju dosta problema! Veliki broj koševa su ubacili spolja u trećoj četvrtini. Imali smo dosta promašenih otvorenih šuteva i to nas je skupo koštalo – zaključio je Lučić.

Izvor: kurir.rs