Samo me još za patrijarha niko nije kandidovao: Vesić, Brnabić, Mali i Vučević potencijalni premijeri Srbije

|

“Očekujemo da se završi izborna saga u Velikom Trnovcu i da se konačno konstituiše Narodna skupština, čime se stiču uslovi da predsednik Aleksandar Vučić započne konsultacije i dodeli mandat za sastav vlade”, poručuje u intervjuu za Kurir zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić ne krije da se nalazi na listi potencijalnih premijera u novoj vladi.

“Koga će stranka predložiti na funkcije i da li ću i ja ponovo biti među njima nije pitanje za mene. To zavisi od toga da li je moja stranka zadovoljna mojim dosadašnjim radom ili ne. Meni je čast što sam imao priliku da u poslednjih osam godina obavljam odgovorno javne funkcije i trudio sam se da to radim u interesu građana i javnom interesu. Nema veće časti od toga da radite za interes svoje zemlje i svog grada. Zahvalan sam predsedniku Vučiću i mojoj stranci na toj prilici.”, kaže Vesić.

Prema procenama kladionica, najveće šanse za funkciju budućeg premijera imaju aktuelna premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Vesić na ovo rekao:

“Nikad ne komentarišem spekulacije koje se u vezi s mojom funkcijom pojavljuju u javnosti. A bilo ih je posle svakih izbora. Samo me još za patrijarha niko nije kandidovao. Ipak, moram da kažem da su me najave o premijerskoj funkciji koja mi se navodno nudi iskreno nasmejale. Moj stav je da premijer treba da bude iz SNS. Kome će predsednik Srbije predložiti mandat ne znam, jer on je predsednik Republike i ima legitimno pravo da odluči ko će biti mandatar. Njegov predlog Predsedništvo stranke će svakako podržati. Ako me pitate za Anu, Sinišu i Miloša, oni pre od mene svakako zaslužuju mesto premijera i imaju moj glas. Ana je odličan premijer, Siniša vrhunski ministar finansija, a Miloš sjajno vodi Novi Sad. Obrazovani su, vredni i imaju rezultate. Ponosan sam što sarađujem s njima i zato što delimo iste političke ideale.”, kaže Vesić.

Izvor: Kurir.rs