Ruskinju pitali kako joj je u Srbiji, a zbog njenog odgovora pljušte komentari: „Stranci to stalno rade” (VIDEO)

|

Mnogi stranci ne poznaju baš najbolje geografiju Evrope, pa često mešaju Srbiju i Sibir. Poljna, pevačica iz Sibira, zvezda je na TikToku, a pažnju ovdašnjih korisnika privukla je snimkom na kojem objašnjava da je iz Rusije, a ne iz Srbije.

Naime, jedan pratilac je prokomentarisao da je Srbija prelepa i zamolio je da kaže nešto više „o svojoj zemlji“.

– Pa, sigurna sam da je Srbija prelepa zemlja. Zaista ne mogu da ti kažem mnogo oko toga zato što nikada nisam bila tamo. Ja sam iz Sibira, ne iz Srbije. – odgovrila je Poljna.

Srbija i Sibir slično zvuče na engleskom, a naši ljudi koji su se nadovezali u komentarima kažu da im se to redovno dešava u inostranstvu, a ponekad i Sirija napravi dodatnu zabunu.

„Kad kažem da sam iz Srbije, 99% me pita da li je tamo mnogo hladno, misleći na Sibir“; „Kao Srbina koji studira u Americi, uvek me pitaju o Siriji i Sibiru, ponekad odgovorim na njihovo pitanje jer sam posetio obe zemlje“ – neki su od komentara.

Sledeći komentar vezan je za tematiku koja je slična.

– Kao neko iz Srbije, mogu da kažem da nas uvek pitaju da li je hladno u Sibiru i onda objašnjavamo da smo mi iz Srbije a ne iz Sibira – komentarisala je korisnica.

– Pozdrav iz Srbije. Uvek se mučimo sa strancima i objašnjavamo razliku između Srbije i Sibira – komentar je još jedne korisnice.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: kurir.rs