Ruskinja Ana i Amerikanac Brajan skućili se u Beogradu: Za dobijanje boravka u Srbiji potrošili oko 4.000 evra – Sada su neizmerno srećni i zahvalni

|

Ruskinja Ana i Amerikanac Brajan su neobičan ljubavni par. Oni su nakon brojnih peripetija i muka, konačno pronašli utočište u Beogradu. Čitav proces dobijanja potrebnih papira za život u Srbiji, oni su zabeležili u snimku na Jutjubu.

Anastasija Goldberg iz Rusije i njen suprug Brajan iz Amerike, više su od pet godina su u braku. Pre sedam meseci njih dvoje su morali da odu iz Sibira. Kako je navela u opisu na svom kanalu, zbog papira i boravka, nikada nisu živeli zajedno duži vremenski period.

Na kraju, sreću su pronašli u Srbiji, gde su podneli zahtev za boravak u našoj zemlji, a ceo proces prikazan je na njihovom jutjub kanalu.

“Idemo u policijsku stanicu da predamo zahtev za dobijanje boravka u Srbiji. Trebalo nam je tri nedelje da prikupimo sve, poplaćamo takse i da pozavršavamo ostale stvari oko birokratije. Advokat nam je savetovao da idemo ranije. Veoma smo nervozni. Sinoć smo gledali video poznatog ruskog jutjubera Romana koji je sad u Tibisliju, i bilo je srceparajuće, odbili su ga za boravak u Gruziji. Imamo pasoše i sve spremno, i nadamo se da će sve biti dobro. Iskreno, veoma sam prestrašena da će ans odbiti i u toj situaciji, ne znam gde ćemo da idemo”, ispričala je Anastasija, nakon čega je usledio snimak puta do policijske uprave u Savskoj.

Ulazak u stanicu nisu snimili, jer poštuju sve koji rade tamo. Takođe, odluka da dođu rano, ispostavila se kao prava. Sve je trajalo oko sat vremena, i tokom iščekivanja ona i Brajan su bili veoma nervozni.

“Upravo smo dobili naše pasoše i bilo je veoma stresno. Evo ga. Ne mogu da vam objasnim osećaj, imamo neka prava ovde i možemo da radimo na budućnosti. I sve to je moguće zbog vas i vaše podrške. Dobijanje boravka nije nimalo lako. Da bi vam dali dokumenta, potrebno dosta kombinovanih troškova, za advokata, za prevodioca, za takse državi, takse gradu, upite iz banke i sve ostalo, ugrubo smo dali 4.000 evra. Tokom putovanja potrošili smo dobar deo naše ušteđevine, ali je vredelo, ispričala je Ana i dodala:

“Boravak smo dobili do 2023. godine. Prvi put u šest godina naše ljubavi, znamo da nam je dozvoljeno da ostanemo u jednom mestu. Proslavićemo našu godišnjicu vrlo uskoro ovde, kao i Novu godinu i Božić. Predugo smo živeli razdvojeni”, rekla je Ana između u snimku, na čijem kraju je ponovo izrazila zahvalnost pratiocima koji je prate na Jutjub kanalu, završavajući sve prelepim slikama iz Beograda.

Izvor: espreso.co.rs