Rus Gleb Fils živi sa porodicom na selu u Srbiji: U kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje…

|

Posle života u Rusiji, Grčkoj, Londonu, Gleb Fils je odlučio da se sa porodicom preseli u Srbiju i sada sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, kokoške, konje.

Gleb Fils navodi da je u Srbiju došao zbog porodičnih razloga. Priznaje da život na planini nije uopšte toliko težak kada se navikneš.

– Ako nemaš dovoljno struje od solarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu – dodaje Gleb.

Njegov uobičajeni dan izgleda tako što ustaje oko 5 i odlazi da nahrani životinje, guske i patke, a sestra konje. Doručkuje oko 8 sati i nastavlja sa radom u bašti ili plasteniku gde uvek ima puno obaveza.

– Tačno u pola 12 imamo ručak. Mama spremi ručak. Posle ručka odmaramo svi – spavamo, čitamo knjigu… Posle 3 pijemo čaj i jedemo kolače i odmaramo jer nastojimo da sve poslove obavimo u prvoj polovini dana i rano odlazimo na spavanje, već oko 9, 10 sati – dodaje sagovornik Ane Manojlović.

Pratioci na društvenim mrežama mu najčešće govore kako živi njihov san, da mnogo vole selo, ali da ne znaju kako da se odluče na taj korak i pitaju ga za savet.

Za više od godinu dana koliko je ovde, Gleb je naučio srpski jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu gde redovno izveštava o anegdotama iz Srbije.

Pre Srbije živeo je u Londonu, a pre toga u Grčkoj. Ipak, kako je rekao, nigde mu nije bilo kao ovde.

Izvor: telegraf.rs