RTS se trese zbog Kosjerine: Svadba voditeljke bila je tema Upravnog odbora – Klanšček smatra da je ovo zloupotreba javnog prostora

|

Upravni odbor RTS-a objavio je zapisnik sa 23. redovne sednice Upravnog odbora JMU RTS, održane 20. juna 2024. godine na kom se pominje i jedna od naših najpoznatijih voditeljki Dragana Kosjerina. UO je razmatrao dnevni red koji se sastojao od osam tački, a upravo osma stavka „Razno“ ticala se voditeljke Dragane Kosjerine.

Voditeljka Dragana Kosjerina je takođe bila tema na 23. redovnoj sednici Upravnog odbora, a mi vam u nastavku teksta prenosimo od reči do reči šta je Branislav Klanšček video kao sporno kada je njihova zaposlena u pitanju.

„Na kraju izveštaja, predsednik Upravnog odbora Branislav Klanšček je rekao da ga je obavestio predsednik Programskog saveta da je na sednici Saveta pod tačkom „Razno“ bilo reči, a da se i on saglasio i da smatra da je prikazivanje svadbe Dragane Kosjerine u okviru emisije „Jedan dobar dan“, kao i objavljivanje svadbe, slika na sajtu RTS-a, hvatanje bidermajera itd. za žutu štampu, da nije za RTS. Da smatra da je to zloupotreba javnog prostora i da to svakako nije javni interes građana. Rekao je da je tim povodom razgovarao sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa, koji mu je rekao da on to nije dozvolio“, navodi se u zapisniku koji je objavljen na sajtu RTS.

Redakcija “Nove” pokušala je da stupi u kontakt sa voditeljkom Draganom Kosjerinom kako bismo čuli njenu stranu priče, kao i komentar na reči Branislava Klanščeka, ali odgovor nisu dobili do vremena objavljivanja ovog teksta.

Stupili su u kontakt sa Branislavom Klanščekom koga su pitali da li je Upravni odbor preduzeo neke mere na osnovu svega što je izneto na sednici RTS-a, a on je odgovorio sledeće:

„Ja sam svoj stav izneo u samom zapisniku, kao i to da je glavni i odgovorni urednik Informativnog programa, Nenad Stefanović, bio protiv teksta koji se našao na portalu RTS i da je tražio da se isti ukloni, ali iz kojih razloga do toga nije došlo – nije poznato. Mislim da je to pravo pitanje za Sandru Perović, glavnu i odgovornu urednicu Zabavnog programa kada govorimo o „Jednom dobrom danu“. O ovome je bilo reči i na Programskom savetu“, rekao je Klanšček.

Po statutu Javnog servisa, predsednik Upravnog odbora RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku televizije ili sajta RTS.

“Svadba voditeljke i novinarke Dragane Kosjerine, inače dugogodišnjeg zaštitnog lica Javnog servisa, prikazana je u emisiji „Jedan dobar dan“ u izmontiranom isečku od svega trideset sekundi. Dragana Kosjerina je inače voditeljka i domaćin emisije, a kolege s RTS su na ovaj način želele da joj čestitaju venčanje”, rekao je izvor sa RTS za Nova.rs.

Izvor: nova.rs