RHMZ objavio kakvo nas vreme čeka u narednih nekoliko dana: Večeras moguća kiša, a evo i gde

|

Nedelja je u Srbiji osvanula sa umereno toplim i promenljivo oblačnim vremenom. U toku popodneva, a i krajem dana je na severu i zapadu naše zemlje moguća kratkotrajna kiša. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar, dok će pritisak biti malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura koja nas očekuje je od 3°C do 12°C, a maksimalna od 18°C i to u Loznici i Valjevu, dok je na jugu Srbije moguća temperatura čak do 25°C. Očekivana temperatura u 22h biće od 12°C do 18°C.

U Beogradu je u nedelju umereno toplo i promenljivo oblačno vreme, dok je krajem dana moguća kratkotrajna kiša. Vetar će biti slab južni i jugoistočni, a pritisak će biti malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 22°C. U večernjim satima moguća je kiša. Temperatura u 22h 18°C.

U Nišu će nakon svežeg jutra, tokom dana biti toplo i promenljivo oblačno. Duvaće slab vetar južni i istočni. Pritisak će biti malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 24°C. Uveče suvo vreme, sa temperaturom u 22h 16°C.

Užički region: U nedelju će u ovom delu Srbije biti umereno toplo uz naoblačenje. Popodne i krajem dana moguća povremena kiša uz slab južni vetar. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 4°C do 7°C, a maksimalna od 20°C do 23°C. Na planinama Zlatiboru i Tari naoblačenje sa malo kiše i oko 16°C na 1000 mnv.

U Vojvodini se u nedelju očekuje naoblačenje sa povremenom kišom popodne i krajem dana koja se širisa zapada. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak će biti malo iznad normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 9°C do 12°C, a maksimalna od 20°C do 23°C. U večernjim časovima moguća je kiša ponegde na zapadu i severu Srbije. Temperatura u 22h od 14°C do 18°C.

Za Novi Sad se očekuje umereno topla nedelja i promenljivo oblačna. U toku popodnevnih časova a i krajem dana moguća je kratkotrajna kiša. Vetar slab južni i jugoistočni, dok će pritisak biti u opadanju. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 21°C. Uveče moguća kiša. Temperatura u 22h 16°C.

Subotica: Umereno toplo i promenljivo oblačno vreme, sa kratkotrajnom kišom u popodnevnim satima. Vetar slab južni i jugoistočni, pritisak u opadanju. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna oko 20°C. Temperatura u 22h 15°C, te je moguća i kiša.

A evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima: U ponedeljak će biti relativno toplo uz umeren južni i jugoistočni vetar i promenljivo oblačno vreme sa mestimičnom pojavom kiše i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Pritisak će biti malo ispod normale ali u daljem opadanju. Minimalna temperatura biće od 8°C do 16°C, a maksimalna od 20°C na severu do 26°C na jugu Srbije. U većini predela uveče će biti kiše, na severu naše zemlje malo jača, dok će na krajnjem jugu zemlje izostati. Očekivane temperatura u 22h biće od 14°C do 18°C.

I utorak će biti oblačan dan sa kišom i jačim pljuskovima uz veće padavine. U sredu je velika verovatnoća za suvo vreme uz sunčane intervale, iako nije isključena kratkotrajna kiša. U drugoj polovini sledeće sedmice biće toplije vreme uz južni vetar ali i ponegde na lokalu promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, uz moguću pojavu kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom.

Izvor: mondo.rs