RHMZ izdao upozorenje na ledene dane pred nama: Evo gde je izmereno -15, a od ovog dana će biti toplije

|

Jak i umeren mraz očekuje se u Srbiji i sutra. U mnogim mestima i dalje će biti ledeni dan, sa maksimalnom temperaturom do nula stepeni. Pretežno sunčano će biti na severoistoku, a u ostalim krajevima oblačno, ujutru i pre podne ponegde uz provejavanje slabog snega, najčešće u Bačkoj i Sremu, u zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima Srbije.

Uveče će doći do razvedravanja u svim predelima, objavio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren vetar, severoistočni i istočni. Očekivana temperatura ujutru iznosiće od -12 do -5, a najviša od -2 do 0, a u Negotinskoj Krajini oko 2 stepena.

U Beogradu se očekuju ledeni dani, ujutru sa umerenim mrazem, a na širem području grada moguć je i jak mraz. Dnevna temperatura iznosiće do nula stepeni. Ujutru će biti oblačno vreme uz provejavanje slabog snega, dok će se pre podne postepeno razvedriti. Posle podne biće pretežno sunčano vreme, uz malu oblačnost.

Hladno vreme očekuje se i za vikend. Duvaće slab i umeren vetar, severoistočni i istočni. Očekivana jutarnja temperatura iznosiće od -8 do -5, a ponegde i niže, dok će najviša biti oko 0 stepeni.

U Srbiji se do subote ujutru očekuje umeren i jak mraz, u većini mesta od -12 do -5, i mestimična magla. Tokom dana biće pretežno sunčano vreme, a od subote i znatno toplije u odnosu na prethodni period.

Postepeno naoblačenje sa severa očekuje se u subotu posle podne, koje će krajem dana i tokom noći ka nedelji, i u nedelju, usloviti padavine , i to u nižim predelima kišu, aok se u brdsko-planinskim predelima očekuje sneg.

Prestanak padavina očekuje se u ponedeljak, kao i razvedravanje, a zatim će biti suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima.

Izvor: kurir.rs