REM podneo prekršajnu prijavu protiv Pinka: Razlog je emisija u kojoj je predsednik Vučić izašao iz frižidera

|

Nakon pisanja CINS-a da je izborna emisija TV Pink u kojoj je Aleksandar Vučić izašao iz frižidera kršenje zakona, Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je prekršajnu prijavu protiv pomenute televizije.

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) je u julu ove godine pisao da je emitovanjem ove emisije Pink prekršio zakon, ali da REM nije podneo prekršajnu prijavu.

Posle dva meseca prijava je podneta nakon dopunskog izveštaja stručne službe REM-a. U prijavi se navodi da je ta emisija zapravo oglas i da je umesto zakonom dozvoljenih 12 minuta u toku jednog sata, trajala blizu dva sata. Ona takođe nije na propisan način odvojena od ostatka programa.

REM je u prekršajnoj prijavi naveo i da je u toku poslednje izborne kampanje Pink 43 minuta uživo prenosio izbornu konvenciju naprednjaka u Nišu.

Inače, REM je prekršajne prijave podneo i protiv Prve i televizije Happy. Prva je poput Pinka prenosila konvenciju SNS-a iz Niša, a Happy je promovisao Ivicu Dačića u jednoj od svojih emisija duže nego što je to zakonom dozvoljeno. Ni Prva ni Happy, poput Pinka, nisu na propisan način ove reklame odvojili od ostatka programa, što je REM takođe naveo kao njihove prekršaje.

Izvor: nova.rs