Red kiše, red sunca, a ponegde i sneg: Baba Marta se ne predaje – Evo kakvo nas vreme očekuje u narednim danima

|

Nakon nekoliko toplih dana na koje smo se olako navikli, čini se da nas zima ipak nije sasvim napustila. Tokom noći u centralnim predelima Srbije očekuje se prestanak kiše. Takođe, na jugu zemlje, kao i u zapadnim delovima moguća je pojava susnežice, navodi RHMZ.

Ni u narednim danima situacija neće biti bolja. Sutra jutro hladno, ponegde sa slabim mrazem. Tokom dana u većini mesta suvo uz postepeno razvedravanje, a samo se na jugu i istoku zemlјe mestimično očekuje sneg, a u nižim predelima ponegde i kiša.

U četvrtak ujutru ponegde sa slabim mrazem. Tokom dana vetrovito i hladno, na severozapadu pretežno sunčano, u ostalom delu zemlje umereno do potpuno oblačno, na istoku i jugu mestimično sa slabim snegom, ponegde i kišom.

Uveče postepeni prestanak padavina, a u centralnim i jugozapadnim predelima i postepeno razvedravanje. Najniža temperatura od -2 do 4 stepena, a najviša od 4 stepena na jugoistoku do 10 stepeni na severozapadu. Od petka nas očekuje više sunca i toplije vreme. Samo ujutro i pre podne na jugu i istoku zemlje umereno do potpuno oblačno i suvo. Najniža temperatura od -3 do 4 stepena, a najviša od 7 do 20 stepeni.

Izvor: kurir.rs