Radojkovići za praznike otišli na poznatu srpsku planinu – Pokajali se čim su stigli: “Ovo je nepodnošljivo, ogorčeni smo”

|

Mnogi školarci iskoristili su praznične sretenjske dane da predahnu od đačkih obaveza tako što su sa svojim porodicama otputovali negde na odmor. Tako su Radojkovići iz Zemuna otišli na Divčibare, međutim već tri dana, oni nemaju vodu po ceo dan, a da o tome prethodno uopšte nisu bili obavešteni. Skoro celo naselje Divčibare, počev od privatnih kuća, preko vikendica i dečijih odmarališta, već danima je između 12 sati popodne pa sve do ponoći bez vode.

Radojkovići koji su već treći dan na Divčibarama, kažu za portal Nova da su veoma razočarani celom organizacijom s obzirom da ih niko nije obavestio o trenutnom stanju koje na planini traje već neko vreme.

“Toliko smo ogorčeni, ljudi moji, ništa ne možemo da uradimo bez vode! Pa, hiljadu puta bih pre izabrao da nemamo struju nego vodu, jer sa troje dece od tri, pet i osam godina, biglom i suprugom koja je konstantno u nekom osipu u zimskom periodu, ovakva situacija je zaista nepodnošljiva”, kažu Radojkovići.

Kako dalje navodi, kada su u utorak uveče stigli u svoj smeštaj, dočekale su ih „prazne česme“.

“Nije bilo vode, međutim poneli smo tri balona od šest litara za piće, a i tek smo stigli, pa situacija i nije bila toliko dramatična. U toku noći čuo sam pucanje, baš kao kada voda nadolazi, rekoh to je to, stigla je, tako nam je, između ostalog, rekla i gazdarica. I ujutru je i bilo vode”, nastavlja Radojković za pomenuti portal.

Nakon doručka, porodica se uputila u šetnju po stazama Divčibara ne razmišljajući šta se dešava sa vodom. Ipak, po povratku ih je zatekao „hladan tuš“, samo ovoga puta prazan.

“Vratili smo se negde oko 13 časova i vode nije bilo. Neverovatno. A deca se, Bogu hvala, isprljala, iskaljala, sneg je već počeo da se otapa, možete zamisliti kakvi su bili. A i Ralf se potpuno isprljao, nismo imali sa čime da ga operemo. Pozvao sam gazdaricu, a ona je rekla da ovakva situacija traje već nekoliko dana, ali da su joj iz valjevskog vodovoda objasnili da su u toku radovi, da budu strpljivi… Pa, čekajte, zar nije logičnije da noću radite i gasite vodu, a danju da je ima? Ne razumem”, rezigniran je sagovornik pomenutog portala.

Iz JKP “Vodovod Valjevo” nije bilo odgovora, a meštani naselja su potvrdili da duže vreme imaju problema sa vodom, zbog čega mnogi gosti više ne posećuju ovu planinu.

Izvor: nova.rs