Prvo obraćanje roditelja dečaka ubice nakon masakra u “Ribnikaru”: Imali samo jedno da kažu

|

Otac i majka dečaka ubice (13) osumnjičenog da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro među kojima je i nastavnica Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” prvi put su se putem advokata javno oglasili.

Objavu vam prenosimo u celosti: “Tog 3. maja zavladala je večna tišina u kojoj nemi od neizlečivog bola i tuge svakodnevno jecamo za svakim nevino nastradalim detetom i za Draganom koji je decu sa toliko ljubavi pazio. Duboko i najiskrenije žalimo i upućujemo saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka, a koji je svaki i naš gubitak. Večno u tuzi”, saopšteno je.

Otac dečaka lišen je slobode nakon tog zločina, dok je majka u četvrtak saslušana u Policijskoj stanici Beograd. Nakon što je učenik OŠ “Ribnikara” usmrtio devetoro đaka i stražara, u Srbiji su proglašeni dani žalosti.

U međuvremenu je nastava počela da se odvija, a đaci će pokušati da uz rad sa stručnjacima završe ovu školsku godinu, nakon čega će škola biti temeljno rekonstruisana, tako da kada se u septembru budu vratili u nju, neće učenike podsećati na mesto na kojem se početkom maja dogodio masakr kakav Srbija ne pamti.

Izvor: mondo.rs