Prvo obraćanje nakon debakla na EP – Predrag Danilović otkriva da li će Pešić ostati selektor

|

Prvi put posle debakla na EP, oglasio se i prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

„Na prvom mestu želim da odam priznanje svim igračima koji su svoje slobodno vreme posvetili nacionalnom timu. Ni jednog trenutka nisam primetio da kod bilo koga od njih postoji bilo kakva vrsta rezerve. Naprotiv, vidi se da su bili maksimalno posvećeni, neki su išli i preko svojih zdravstvenih mogućnosti samo da bi bili uz tim i pomogli svojim drugovima. To je nešto što treba istaći i što treba ceniti, a ne prihvatiti zdravo za gotovo“, započeo je Danilović.

„Rezultat koji je na Evropskom prvenstvu ostvaren predstavlja neuspeh. Sigurno je igračima eliminacija najteže pala, zatim stručnom štabu pa tek onda svima nama. Posle niza jako dobrih utakmica ovog leta, došlo je tih desetak loših minuta protiv Italije i turnir je za nas bio gotov. Ovog puta nismo uspeli, ali verujem da će ova ekipa, ukoliko bude nastavila da se okuplja i dodatno uigrava doneti našoj zemlji uspehe. Ključno je da ostanemo zajedno i da verujemo jedni drugima. Mogli ste čuti izjavu Vladimira Lučića. Momci su pravu, tu su jedni za druge i čvrsto verujem u njih, selektora Pešića i to da će kontinuitet njihovog zajedničkog rada doneti uspeh“, ocenio je on.

Predrag Danilović zatim se osvrnuo i na kritike i vređanja tokom priprema i šampionata.

„Ovim putem želim da istaknem i osudim neke stvari kojima nisam želeo da dajem publicitet do završetka takmičenja, kako ne bih dodatno skretao fokus sa onoga što je najvažnije, a to je teren. Veoma ružna vređanja koja su se mogla čuti i videti tokom priprema, a kasnije i tokom šampionata, pa i nakon eliminacije su velika sramota na prvom mestu onih koji su takve stvari bili u stanju da izgovore. U pitanju je primitivizam od kojeg se u javnom prostoru moramo zaštititi i koji mora biti najoštrije osuđen“, rekao je Danilović i dodao:

„Košarkaški savez Srbije i ja kao predsednik Saveza ćemo uvek biti tu da zaštitimo kako selektora tako i naše igrače od takvih stvari. Kritike nisu sporne, mi jesmo zaslužili kritike i naročito su poželjne one kritike iz kojih možemo da izvučemo nešto korisno za budućnost. Ali mora se jasno napraviti razlika između kritika i primitivnih uvreda koje smo nažalost imali priliku da čujemo i vidimo“, zaključio je Danilović.

Izvor: telegraf.rs