Prve reči Novaka Đokovića nakon pobede u Melburnu: “Ovo je verovatno najveća pobeda u mojoj karijeri”

|

Kralj tenisa i Melburna, Novak Đoković, govorio je o prethodne dve nedelje koje su iza njega, nakon pobede u finalu Australijan opena.

Najbolji srpski teniser, koji će od ponedeljka opet zauzeti prvo mesto ATP liste, osvojio je 10. titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem trofej.

“Moram prvo da kažem, dirnut sam rečima Cicipasa. Veliko hvala na tom poštovanju, ja to veoma cenim. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Turnir je bio neverovatan, večeras protivnik nije imao sreće u velikoj borbi. Ovo definitivno nije tvoje poslednje finale grend slema. Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivih momaka na turu – poručio je Novak Cicipasu”.

“Voleo bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji gleda ovo i sanja da bude gde Stefanos i ja danas – sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga”, rekao je Đoković nakon finala.

“Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobijam od vas”, kazao je Đoković i na kratko prekinuo svoje izlaganje.

“Zašto se smeješ Gorane?! Ne znam da li ćeš mi nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!”

“Vratio sam se ove godine… Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje”.

“Samo moj tim i porodica znamo kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja. Ovo je najveća moja pobeda”, rekao je Đoković tokom ceremonije dodele pehara.

Zatim je došao do Barbare Šet, nekadašnje teniserke koja sada radi kao komentatorka televizije “Eurosport”.

“Vratio sam se u Australiju posle prošle godine, osećam veliko olakšanje. Sada sam kao balon, bez vazduha, izduvan potpuno”, kazao je Đoković.

Barbara je zatim pitala Novaka o jakni na kojoj je ispisan broj 22, koji predstavlja ukupan broj grend slem trofeja.

“Iskreno, ne znam, nisam imao pojma da ova jakna postoji. Uzeo sam drugu jaknu, ali mi je tim rekao da obučem ovu”.

“Radim kao svi ostali, treniram… Uspeo sam da nađem formulu za uspeh, radio sam sa svojim timom i treningom postao sve bolji i bolji. Ako skakućeš u mestu, praktično ideš nazad. Mnogo sam uzbuđen i ponosan”.

Novak Đoković slaviće sa srpskim navijačima.

“Ne znam, videćemo, verovatno neću mnogo spavati. Slaviću sa Srbima na trgu, video sam da ih ima mnogo. Sigurno ću ići da slavim sa njima, da im se zahvalim za veliku podršku”.

Izvor: kurir.rs