Pronašla je račun i uporedila cene iz 2020. godine i sada: Preko noći je postala hit na Tik Toku – “Bilo je samo 10 dolara, a sada…”

|

Svi koji odlaze u prodavnici u poslednjih godinu dana znaju da su danas namirnice dosta skuplje nego što su bile. Upravo zato je jedan snimak devojke iz Amerike postao hit na društvenim mrežama.

Ejmi je na svom TikTok profilu objavila video snimak u kojem je uporedila cene u prodavnici iz kupovine koju je obavila 2020. s cenama tih istih prouzvoda sada u 2023.

“Pri kraju 2020. otišla sam u Valmart i kupila sve te stvari za 10.09 dolara (oko 9 evra) i spremila sam obroke za sedam dana za jednu osobu”, ispričala je i pokazala račun.

A onda je nastavila sa objašnjenjem i poređenjem.

“Početkom 2022. mnogo se pričalo o inflaciji u prodavnici, pa sam se vratila i kupila sve te iste stvari, a koštale su me oko 10% više.

Ove nedelje sam opet otišla i kupila iste te artikle. Sada koštaju 15.10 dolara, što je oko 50% više od cena na kraju 2020”, rekla je Ejmi.

Ona je takođe objasnila kako prilikom svake kupovine, vodi računa o cenama artikala.

“Pazim na cene redovno i znam mnogo cena napamet. U poslednje vreme, kada svaki put odem u kupovinu, vidim dosta poskupljenja i to me je i inspirisalo da napravim video s poređenjem cena”, rekal je ona.

“Najviše me iznenadilo povećanje cene za sušeni grašak. Cena mu je pre bila 1 dolar, a sad je 1 dolar i 24 centa. Pirinač i grašak su već jeftina hrana, ali oba su poskupela od prošle godine”, zaključila je Ejmi.

Video snimak sa Tik Toka pogledajte OVDE.

Izvor: blic.rs