Promena vremena od sutra, proleće donosi kišu u ovom delu Srbije: Spremite se za temperaturni šok, stiže i zahlađenje

|

Sutra će u većem delu Srbije biti umereno oblačno i suvo vreme, dok se slaba kratkotrajna kiša očekuje tek ponegde na severu i zapadu, dok će na istoku i jugoistoku naše zemlje biti dužih sunčanih intervala.

Najniža očekivana temperatura biće od -1 na jugoistoku do 10 u Beogradu, a najviša od 15 na severozapadu do 22 stepena na jugoistoku Srbije.

Južni vetar slabog do umerenog intenziteta, biće tokom dana u skretanju na zapadni i severozapadni, dok će u Vojvodini biti u kratkotrajnom pojačanju, objavio je RHMZ.

U Beogradu će biti umereno oblačno, veći deo dana suvo vreme. U pojedinim delovima grada moguća je slaba kratkotrajna kiša. Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 18 stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana, do 27. marta,biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, a maksimalne temperature biće od 16 do 23 stepena.

U utorak je moguća kiša lokalno, južno od Save i Dunava, uz češće padavine na području Kosova i Metohije, u Pčinjskom i Pirotskom okrugu.

U sredu će biti uslova za kratkotrajnu kišu i to na istoku i jugoistoku Srbije, ali i u planinskim predelima.

Suvo vreme biće u četvrtak i petak, a prolazna zahlađenja sa kišom i pljuskovima, očekuju se u svim krajevima, u predstojeću subotu i ponedeljak.

Izvor: espreso.co.rs