Prodata vila Marije Milošević: Novi vlasnik je bivši fudbaler Zvezde – Morao je da digne kredit od 500.000 evra

|

Ivan Adžić (49), bivši fudbaler Crvene Zvezde i zet legendarnog pevača Šabana Šaulića, kupio je vilu Marije Milošević (59). Tržišna vrednost kuće sa dva četvorosobna stana od ukupno 480 kvadrata na Dedinju, prekoputa Partizanovog stadiona, procenjuje se na više od dva miliona evra. Kao vlasnici u Katastru nepokretnosti upisani su fudbaler i njegova supruga Lidija, piše Informer.

Fudbaler je vilu kupio od Hadži Dragana Antića, bivšeg direktora “Politike”, koji je na licitaciji banke kupio luksuznu nekretninu za samo 800.000 evra. Antić je do Marijine vile došao nakon što je banka aktivirala hipoteku na stanove.

Naime, kada se Marija preselila na Cetinje iznajmila je vilu svom ginekologu Nikoli Antiću, kako ne bi propadala. Inače, Nikola je rođak bivšeg direktora “Politike”.

“Marija je svojom krivicom 2019. izgubila kuću koju je najpre iznajmljivala, a potom prodala doktoru Antiću, a pare nikad nije videla. Ona je imala stan na prvom spratu, a doktor Nikola je hteo da kupi i njen stan u vili na drugom spratu, koji je isto iznajmljivao od nje. Tu je imao ginekološku kliniku. U jednom stanu su bili apartmani za pacijente, a u drugom ambulante. Dogovor je bio da Mariji plati 800.000 evra za jedan stan, ali to nije učinio. Kako bi dobio kredit od banke, Nikola je nezakonito stavio na hipoteku oba Marijina stana. Pošto nije imao novca da vrati kredit, banka je aktivirala hipoteku i ponudila oba stana na licitaciju. Stanove je na licitaciji kupio Hadži Dragan Antić. Vila sa dva stana od 253 i 228 kvadrata prodata mu je po početnoj ceni od oko 105 miliona dinara, odnosno 800.000 evra”, ispričao je izvor Informera blizak Mariji Milošević.

Sagovornik navodi da je Marija u međuvremenu tužila doktora i tražila da se poništi ugovor kojim je on kupio stan od 228 kvadratnih metara, koji joj nije isplatio. Tražila je i da se poništi odluka o prodaji njenog drugog stana od 252,7 kvadratnih metara, za koji je doktor nezakonito stekao vlasništvo i stavio ga pod hipoteku.

“Marija je bila strpljiva i verovala je doktoru, a iako su je advokati ubeđivali da ga tuži, ona se dugo nećkala da im da punomoćje jer joj je bilo žao nekadašnjeg prijatelja koji je teško oboleo. Sada se pred Apelacionim sudom u Beogradu vodi spor kako bi se Marija obeštetila. Prvostepeni sud je presudio u jednom delu u njenu korist, dok je odbijena žalba na stavljanje hipoteke. Marija se nada da će dobiti novac za oduzete stanove od doktora Antića”, navodi sagovornik pomenutog lista.

Prvi komšija Ivana Adžića i njegove supruge Lidije u prizemlju vile je Hadži Dragan Antić, koji je pre prodaje kuće bivšem fudbaleru upisan kao vlasnik Marijina dva stana. Izvor otkriva da se Marija Milošević mnogo razočarala u Hadži Antića, svog nekad bliskog prijatelja.

“Oseća se izigrano, prevareno. Nije je pozvao, niti je bilo šta pitao u vezi sa stanovima. Smatra da je iskoristio njenu poziciju u koju je dospela svojom krivicom i momenat kada je aktivirana hipoteka, pa kupio njene stanove na placu koji je njegovo vlasništvo”, ispričao je sagovornik Informera.

Uvidom u katastarske spise može se videti da je Ivan Adžić, sada sportski direktor Železničara iz Pančeva, podigao bankarski kredit od 500.000 evra kako bi isplatio Hadži Dragana Antića za Marijinu vilu. Iz spisa se ne navodi da li je pored tog iznosa dodao još novca za kupovinu nekretnine. Ivan Adžić juče nije bio dostupan za komentar o vlasništvu nad nekadašnjom imovinom Marije Milošević.

Izvor: kurir.rs