Prinova u porodici Šaulić: Porodila se Mihajlova žena Marina – Devojčici dali neobično ime od 4 slova

|

Porodica Šaulić danas, nakon dugog i teškog perioda konačno ima razloga za slavlje. Od danas su Šaulići bogatiji za još jednog člana, jer je Marina, supruga Generalnog konzula RS u Cirihu Mihajla Šaulića, na svet donela devojčicu.

Porođaj je protekao u savršenom redu, a srećni roditelji odlučili su da detetu daju ime Manja. Ovo je prva radosna vest za porodicu nakon dužeg vremena, a prve utiske podelila je ponosna baka Goca.

“Svi smo van sebe od sreće, Manja je naš blagoslov. Ja sam sigurna da bi danas Šaban bio najsrećniji čovek na svetu jer je oduvek želeo da vidi Mihajla ostvarenog u ulozi oca. Želim da se zahvalim našem porodičnom prijatelju docentu doktoru Ivani Likić Lađević, koja je vodila porođaj. U njenom timu bio je i doktor Igor Pilić, sin profesora doktora Žarka Pilića koji je pre 37 godina porodio i mene sa Mihajlom”, rekla je presrećna baka Gordana za Kurir.

Inače, ime Manja je varijanta imena Marija, preuzeta iz ruskog. Marija je latinska forma hebrejskog imena “Mirjam”. Kao ime Isusove majke ime nosi simbol čiste i duboke ljubavi. Samo značenje imena nije sigurno razjašnjeno. Po starijim tumačenjima je ime nastalo od hebrejskog “mir”, što znači “gorko” i “jam”, što znači “more”, pa bi značenje bilo “gorčina mora”. Po novijim tumačenjima se pretpostavlja da ime vodi značenje od egipatskog “mry” što znači “koja ja voljena”.

Izvor: kurir.rs