Prekinula medeni mesec, kako bi branila boje Srbije na Svetskom prvenstvu: Na ovu devojku smo posebno ponosni (FOTO)

|

Srpska odbojkašica Aleksandra Jegdić prekinula je medeni mesec kako bi se pripremala za Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom.

Aktuelne šampionke sveta braniće titulu na SP koje će od 23. septembra do 15. oktobra biti igrano u Poljskoj i Holandiji. Aleksandra Jegdić, libero nemačkog Potsdama i srpske odbojkaške reprezentacije, igra za nacionalni tim. Malo je danas devojaka koje su spremne za takvu žrtvu, ali Aleksandra je pokazala koliko joj je stalo da brani boje države u koju je rođena.

Ona je svoju karijeru počela u novobeogradskom Radničkom, igrala za Kolubaru, Železničar i Spartak, a od 2018. godine član je nemačkog Potsdama. Ovog leta se udala, ali je zbog poziva za reprezentaciju prekinula medeni mesec.

O njenom nimalo zanemarljivom potezu pričao je selektor nacionalnog ženskog odbojkaškog tima Srbije Danijele Santareli.

– Odabrao sam najbolje i svaka od devojaka koje su na spisku su tu, jer to zaslužuju. Aleksandra se udala u julu. Pozvao sam je i rekao joj koja mi je ideja. Bila je na medenom mesecu. Verujem da nije bila srećna zbog mog telefonskog poziva, ali svakao jeste zbog poziva u reprezentaciju – rekao je italijanski stručnjak.

– Eto, prekinuo sam joj medeni mesec, da ne kažem, uništio. Divna je devojka, kao i sve ostale, brzo se uklopila u sistem rada – kaže on.

Aleksandra Jegdić presrećna je što će braniti boje Srbije na Svetskom prvenstvu.

– Osećaj je prelep, prvo moje takmičenje za seniorsku reprezentaciju. Suprug je presrećan, razume šta znači igrati za A selekciju Srbije. Izuzetno je ponosan, i uz porodicu velika podrška – kaže Aleksandra Jegdić.

Srpske odbojkašice misiju odbrane titule počinju u C grupi, u Holandiji, u gradu Arnhemu, 25. septembra protiv Kanade. Dan kasnije igraju protiv Bugarske. Zatim se sele u Poljsku, u grad Lođ. Meč protiv Nemačke je na programu 29. septembra, a onda do 1. oktobra igraće protiv Kazahstana i Amerike.

Izvor: kurir.rs