Predsednik Srbije oštro na pitanje novinara iz Hrvatske: “Nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije”

|

Lideri EU i Zapadnog Balkana sastaće se danas u Briselu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se pred početak Samita.

– Prošla su vremena u kojima slobodne i nezavisne države neko može da ucenjuje i pritiska. Mi smo ovde došli kod prijatelja, verujem u evropsku budućnost Srbije i regiona. Mi ćemo se zajedno sa prijateljima iz regiona boriti za evropsku budućnost poštujući sebe. To da smo uplašeni a neki su mnogo mali a neki mnogo veliki ostavite za nekog drugog, to su priče za malu decu i davno su prošla ta vremena.

– Severna Makedonija je za nas prijateljska i bratska zemlja. Sve što osećate vi u Skoplju i Severnoj Makedoniji, kao da osećamo mi u Beogradu. Mi ništa od vas ne tražimo i ne očekujemo, samo da ubrzano razvijamo naše prijateljske i bratske odnose i verujem da ćemo uvek i na evropskom putu i na svim drugim putevima biti zajedno – poručio je Vučić iz Brisela.

Upitan kako gleda na to što su premijer i predsednik Hrvatske izjavili ranije da Srbija više ne može sedeti na dve stolice, Vučić kaže:

– Srbija sedi na svojoj stolici i nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Ali, im čestitam na tome što bi mnogo želeli da vode politiku Srbije. To pokazuje kakav je značaj Srbije i želim im sve najbolje.

Izvor: kurir.rs