Poznato od kog datuma će pojeftiniti novi artikli: Ulje, džem, crni luk i još 34 proizvoda možete naći u preko 2.500 marketa u Srbiji

|

Od srede 20. septembra akcija „Bolja cena – cena za narod“ biće proširena za još 16 sledećih artikala: brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Akcija će trajati do 31. decembra, a sniženi proizvodi u prodavnicama će biti jasno označeni znakom „Bolja cena“ kako bi potrošačima bilo lakše da ih nađu na polici i kupe.

„Izuzetno sam zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača, vidljivošću akcije i njenim efektima. “Bolja cena” je zajednička akcija i inicijativa države i maloprodavaca, i njen osnovni cilj je da zaštitimo standard građanai pomognemo im da za svoj teško stečen novac mogu da kupe što više proizvoda. Napomenuo bih da građani ne treba da brinu jer proizvoda iz akcije “Bolja cena” ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a podsećam da je ova akcija aktivna u više od 2.500 prodavnica na celoj teritoriji Srbije”, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović i dodao da će se potencijalna preprodaja proizvoda oštro sakcionisati.

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da Vlada Srbije radi na poboljšanju životnog standarda građana, i da brojnim merama nastoji da poboljša njihov kvalitet života.

U okviru akcije „Bolja cena – cena za narod“, koja je počela 13. septembra i koja će trajati sve do 31. decembra 2023. godine na konstantnom režimu „akcije“ nalazi se sledećih 36 kategorija: mleko, jogurt, sir beli kriška, jabuke, krompir, testenina, pileće meso (trup), salama u omotu, bezalkoholni napici, kafa, hrana za bebe, šampon za bebe, kupka za bebe, dečije pelene, šampon za odrasle, kupka za odrasle, toalet papir, higijenski ulošci, deterdžent za pranje sudova, deterdžent za pranje veša, brašno TIP 500 i TIP 400, suncokretovo ulje, kiselo mleko, margarin, sirni namaz, crni luk, pasulj, kupus, pašteta, viršle, smrznuti grašak, džem, keks, pasta za zube i sapun.

Izvor: espreso.co.rs