Potresne scene na komemoraciji Žarku Lauševiću: Kolege i prijatelji se okupljaju da odaju poslednju počast legendi

|

Komemoracija povodom smrti legendarnog glumca Žarka Laušević počinje danas u 11 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, matičnom teatru glumca koji nas je napustio 15. novembra u 63. godini usled teške bolesti.

Na komemoraciji Žarku Lauševiću govoriće: Tamara Vučković Manojlović, Vida Ognjenović, Vojislav Brajović, Irfan Mensur, Svetlana Bojković, Milutin Karadžić, Dragan Bjelogrlić, Svetozar Cvetković, Milan Marić, Petar Božović.

Među prvima su na komemoraciju stigli glumci Irfan Mensur i Miodrag Krivokapić sa sinom Bojanom, a došao je i glumac Voja Brajović sa suprugom i glumicom Milicom Mihailović.

Velika sala Jugoslovenskog dramskog pozorišta do poslednjeg mesta je ispunjena Lauševićevim kolegama, prijateljima i članovima porodice koji su se okupili kako bi odali poslednju počast glumcu koji nas je prerano napustio.

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra usled teške bolesti u 63. godini. Tragičnu vest o smrti glumca je podelila glumčeva supruga Anita, u ime porodice.

“Obaveštavamo javnost da je danas 15.11.2023. godine u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena. U ime porodice Anita Laušević”, stajalo je u saopštenju.

Ispraćaj Žarka Lauševića na kremaciju biće obavljen danas na Novom groblju u Beogradu u 14 sati. Žarko je rođen 19. januara 1960. godine na Cetinju.
Veliku slavu stekao je 80-ih godina prošlog veka, nakon uloge Miloša Oblilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”.

Izvor: kurir.rs