Poslodavac Hrvat razbio nos radniku iz Srbije: Srbin kažnjen jer nije imao regulisane dozvole za rad i boravak

|

Koncesionar na plaži Šunj na Lopudu u okolini Dubrovnika uhapšen je zbog osnovane sumnje da je u ponedeljak pretukao svog radnika, inače državljanina Srbije.

Prema pisanju Dubrovačkog dnevnika, poslodavac je uhapšen zbog sumnje da je radniku razbio nos i pretio da će ga lišiti života, a pretučenom muškarcu su u pomoć priskočili vatrogasci, članovi DVD Lopud.

Policija je privela osumnjičenog, a zatim i pretražila njegovu kuću i ugostiteljski objekt gde je pronađena manja količina dr0ge. Meštani priznaju da su u strahu, kako zbog ovog događaja, tako i zbog drugih kršenja zakona i propisa od strane iste osobe. Kako kažu, ovakav događaj ne pamti se na njihovom mirnom ostrvu.

Događaj je potvrđen i od strane Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

“U ponedeljak, u popodnevnim satima, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg državljanina Srbije. Povod sukobu su nesuglasice oko posla. Obojica su bili pod uticajem alkohola, a poslodavac je radniku naneo težu telesnu povredu zbog čega je doveden pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno delo nasilničkog ponašanja i pretnje”, rekli su iz policije.

Državljanin Srbije je prekršajno sankcionisan prema Zakonu o strancima, jer nije imao regulisane dozvole za boravak i rad, ali i zbog kršenja javnog reda i mira.

Poslodavac je optužen i po Zakonu o suzbijanju zloupotrebe dr0ga, a pronađene supstance su oduzete. Izvršilac je inače odranije poznat policiji te mu je određen istražni zatvor u trajanju od mesec dana.

Izvor: espreso.co.rs