Poslanica Dveri tužila premijerku Brnabić zbog pozivanja na šetnju u okviru Evroprajda uprkos zabrani

|

Potpredsednica Pokreta Dveri Radmila Vasić podnela je danas krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić jer je pozvala na šetnju u okviru Evroprajda garantujući bezbednost, uprkos zabrani skupa od strane policije.

Radmila Vasić je rekla novinarima da je krivičnu prijavu protiv Brnabić podnela zbog ometanja pravde, kao i izazivanja panike i nereda. Istu informaciju potvrdilo je i Više javno tužilaštvo u Beogradu u svom zvaničnom saopštenju.

“Dana 17.9. premijerka u tehničkom mandatu je pozvala pripadnike LGBT zajednice na šetnju u okviru manifestacije Evroprajd, garantujući svima bezbednost, uprkos zabrani održavanja skupa koji je policija označila kao skup visokog rizika”, kazala je Vasićeva ispred Višeg javnog tužilaštva.

Kako potpredsednica Dveri dalje navodi, u isto vreme kada i šetnja u okviru Evroprajda trebalo je da se održi i šetnja ljudi koji se protive Paradi ponosa, ali da je i taj skup zabranjen od strane policije i da nije bio održan. Vasić je kazala da je u subotu pogažen Ustav i da je vrh države dozvolio da se u unutrašnje stanje u državi mešaju strani političari.

Prijava je, kao stvarno i mesno nadležnom, ustupljena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na postupanje.

Izvor: nova.rs