Porodicu iz Srbije pokrali u Grčkoj: “Pratili su nas, pa ušli u apartman” – Uzeli laptop, novac i sve što su mogli

|

Radoslav Milovanović i njegova porodica prethodnih dana u Grčkoj proživljavaju pravu agoniju. Otišli su na letovanje, a nakon nekoliko dana su bili opljačkani. Sve se dogodilo u Siviri, koja se nalazi na zapadu poluostrva Kasandra na Halkidiju.

“Vozim novi BMV što dosta skreće pažnju prolaznicima i otprilike su nas pratili do kuće. Prepoznali su nas kao dobar ulov. Njih dvojica ili trojica upala su u toku noći i odnela nekoliko hiljada evra, laptop, ručni sat, a ja i dalje ne mogu da verujem šta se desilo”, ispričao je Radoslav.

Kako dalje objašnjava, iako ima lak san i budio se nekoliko puta u toku noći, Radoslav nije čuo kad su lopovi “šetali” po njihovoj kući.

“Ostavili smo vrata na balkonu na kip. Ustao sam rano s namerom da prošetam na plaži pre nego što se probude deca, međutim, tražio sam pogledom laptop koji je bio ostavljen na stolu, a sada ga nije bilo. Supruga kaže da ga nije uzimala. Odmah sam shvatio da je neko ulazio u apartman dok smo spavali”, kaže Radoslav.

Brzo je potražio torbicu u kojoj drži pasoše i sva ostala dokumenta, međutim, ni nju nije uspeo da nađe.

“Ostavio sam je u prizemlju. Ipak, primetio sam je na terasi, i to u supruginom rancu, zamislite. Sve su uzeli, izneli na terasu, istresli šta i gde ima i uzeli ono što im odgovara, čak su i uzeli ključ od auta i išli da vide šta ima u njemu, ali pošto ništa nisu našli, uredno su vratili ključ u torbicu pored praznog novčanika. Nisu dirali kartice, mobilne telefone, čak ni tablet, jer znaju da tako policija može lakše da ih locira. Odneli su i moj ručni sat. Trljam oči i ne mogu da verujem šta vidim. Istrčao sam napolje da vidim da li je auto tu. Vidim da jeste, ali otključan i pomereni retrovizori”, u neverici priča Radoslav.

Milovanović priznaje da mu je najžalije zbog računara njegove supruge u koji je bio pun poverljivih podataka.

“Radi kao socijalni radnik, tu je bilo puno dokumenata, ne znam šta će biti s tim. Prosto ne mogu da verujem da ništa nisam čuo, a možda i bolje, jer ne znam kako bih reagovao. Sigurno ih je bilo dvojica ili trojica jer je sve savršeno organizovano”, dodaje Radoslav.

“Mi smo još sedam dana na odmoru, nastavili smo letovanje kao da se ništa nije desilo. Svima savetujem da kad biraju apartman obavezno izaberu onaj koji ima video-nadzor, parking i sef. Verujte da se svašta dešava”, poručuje Radoslav na kraju.

Izvor: mondo.rs