Pokretanje sopstvenog biznisa u Srbiji postalo je lako: Milica je uzela stvar u svoje ruke i započela posao

|

Statistika kaže da u Srbiji posluje oko 280.000 preduzetnika, a više od trećine su početnici. Milica je rešila da stvar uzme u svoje ruke i da sa koleginicom pokrene platformu za učenje umetničko-zanatskih veština.

“Ideja je da žene mogu da nauče i onlajn te zanate, ranije su one učile od mame, od bake, one starije su imale domaćinstvo u školama”, kaže Milica Prodanović iz onlajn umetničke škole.

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je konkurs za dodelu sredstava za samozapošljavanje, a to je mladima veliki podstrek.

“Recimo jedna od veština koja mi je bila najdragocenija to je pošto sam se bavila fotografijom sada je bilo potrebno da se iz fotografije prebacim u snimanje i to je recimo veština koja mi je bila potrebna. Druga na samom početku – strpljenje i vreme koje je potrebno da prođe jer svi mi očekujemo da će to da se desi preko noći da će neko odmah da se oduševi našim proizvodom, a u suštini, nije baš tako”, kaže Milica.

Milica je pokrenula posao koji je jedinstven, a kako i sama kaže, dosta je učila od starijih i iskusnijih preduzetnika koji su uvek voljni da početniku daju savet i kritiku.

Izvor: mondo.rs