Pokrenule su ozbiljan biznis bez ikakvih dodatnih sredstava: “Razgrabile su ono što smo mi odbacile, istu haljinu nose 10 puta”

|

Dve mame iz sidnejskog kvarta Hils, sestre Ana Šarifai (39) i Rosa Fajad (32), otkrile su da iznajmljivanje svoje stare odeće može da bude ozbiljan posao, koji im mesečno donosi više od 12.000 američkih dolara.

Sve ovo započele su pre otprilike pet godina, kada su svoje stare dizanjnerske kombinacije oglasile za prodaju na australijskoj stranici za iznajmljivanje haljina The Volte.

Nije prošlo ni tri meseca, sve haljine su bile razgrabljene svakog vikenda, piše Dejli Mejl.

– Imale smo samo nekoliko dizajnerskih haljina, koje su bile ultra popularne. Šest meseci kasnije, odlučile smo da kupimo više haljina za posao. Bila je to garderoba koju možda ne bismo mi nosile, ali smo znale da će se dopasti našim klijentima – rekla je Rosa.

<!–

Kada je počela sa iznajmljivanjem odeće, ona je bila na porodiljskom odsustvu, te je shvatila da se sa 200 dolara po najmu, verovatno uopšte ne mora vraćati starom poslu.

Ove domišljate sestre veoma brzo su u ponudu uvrstile i dizajnerske torbice, zato što su mnoge žene bile zainteresovane za iznajmljivanje modnih dodataka uz haljine.

Od početka pa sve do danas, u svoje kolekcije dodale su još mnogo haljina, a neke od njih se prave po narudžbini, i vrede više od 3.000 dolara.

Inače, Rosa je ranije radila s nekretninama, međutim tom se poslu nije vratila nikada. Ovaj posao, koji im je bio samo “dodatna zarada”, postao je posao s punim radnim vremenom.

– Neke od haljina brenda Zimmerman imamo od početka pokretanja posla, a iznajmljuju se i danas. Model Zimmerman Prima doneo nam je više od 10.000 dolara za pet godina – rekla je jedna od sestara.

Tu jednu haljinu platile su u maloprodaji 1.100 dolara, a iznajmljuju je za 160 USD po danu.

Sestre su takođe rekle da ovakav princip rada odgovara baš svima, jer devojke mogu da nose haljine za mnogo manje od njene prave cene . Imale su čak jednu klijentkinju koja je istu haljinu iznajmila čak desetak puta, jer se više ne može naći u prodaji.

Ove domišljate sestre iz Sidneja pretvorile su jednu od svojih garaža u salonski prostor u kojem im stoji dizajnersku odeća, a imaju oko 1.500 komada vrednih više od 120.000 dolara. One su poznate i po velikom asortimanu brendiranih torbica, tako da kod njih možete iznajmiti Dior, Valentino, Šanel, YSL, Luj Viton.

Izvor:biznis.telegraf.rs