Piletina će vam se zgroziti zbog fotografije iz srpskog marketa: “Nije otrovno, ali je odvratno” (FOTO)

|

Jedan potrošač je objavio fotografiju pilećeg mesa koje je zaprepastilo korisnike društvenih mreža.

Mnogi su na prvi pogled pomislili da je piletina, koja je prema rečima autora fotografije, kupljena u jednom marketu, pokvarena.

Međutim, neki smatraju da je ovo meso trulo. Ispod ove fotografije su se nizali komentari potrošača koji su komentariali kvalitet mesa koje kupujemo.

– Meso i da nije tako žuto ne bi trebalo da se jede. Ovo su toksini koji se vide. A šta je sa onima koji nisu vidljivi, ali su prisutni od momenta kad životinjica doživi strah i ispusti ih u tkiva gde i ostanu jer nakon straha je ubijena – navodi se u drugom komentaru.

– Nemojte jesti više meso. Tretiraju hormonima, žene imaju neviđenih problema sa ciklusom. Otkad ne jedem meso prestala sam da otičem i da imam bolove od kojih sam završavala u bolnici. Apel ženama da izbegavaju sve sem ribe – navodi se u jednom komentaru.

Ipak, oni koji su iskusni u uzgoju pilića kažu da ovo nije pokvareno meso.

– Hranim piliće preko 11 godina. Manji tov za rodbinu i svoje potrebe godišnje oko tri ture do 350-400 komada… Pojava ovog zelenog je jako retko, ali desi se treba paziti da ne dođe do potrošača. Nije otrovno, ali je odvratno. Desi se ako se pilići uplaše pre kl.nja, jako mahanje krilima, ostane mišić bez kiseonika – kaže jedan korisnik.

Izvor: sd.rs