Pašteta, sapun, ulje… Širi se lista artikala sa “Boljom cenom” – Momirović najavio oštre kazne za preprodavce

|

Proizvoda iz akcije “Bolja cena” ima dovoljno i biće dostupni na rafovima svih maloprodajnih objekata u zemlji, a biće i novih, najavio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

U akciju “Bolja cena” učestvuje više od 2.500 maloprodajnih objekata širom Srbije. U prvim danima zabeležene su nestašice nekih od proizvoda na sniženju, ali kako kaže ministar trgovine Tomislav Momirović, robe ima dovoljno i rafovi se stalno dopunjuju.

“Preprodaja će se oštro sakcionisati, jer cilj je da građani mogu da kupe više robe za svoj novac. U narednom periodu još detaljnije ćemo kontrolisati sekundarno tržište. Robe ima, brzo se nadopunjuju proizvodi”, naveo je ministar Momirović.

Sledeće nedelje spisak će se proširiti za 10 do 15 namirnica. Ministar ističe da je ova akcija sveobuhvatni napor i trgovaca i države, i da pokušavaju da u proizvode sa boljom cenom uvrste više povrća.

“Svi se odriču dela zarade. Živimo u tržišnoj ekonomiji, nema zabrana i nikoga ne teramo na nešto. Želimo da građanima omogućimo da lakše prebrode ovu jesen i uveren sam da se neće desiti da drugi proizvodi poskupe na uštrb ovih”, izajvio je Momirović za RTS.

Prema nezvaničnim saznanjima, nova lista proizvoda iz akcije “Bolja cena” još nije u potpunosti precizirana, ali je izvesno da će na njoj biti jestivo ulje, margarin, keks, šljive, pašteta i sapun. Na novoj listi će se svakako naći još neka vrsta povrća, pored krompira, koji je već na spisku, kao i proizvodi o kojima bude postignut dogovor trgovaca, proizvođača i države.

Izvor: rts.rs