“Ovo je do skoro koštalo 15 dinara, a sada…” Kupci besni zbog novih cena u marketima – Maslinovo ulje otišlo na preko 3.000 dinara

|

Pakovanje pudinga od vanile od 40 grama u velikim beogradskim marketima ovih dana košta od 62 do čak 68 dinara. Ni ta cena više nije izvesna jer su poskupljenja na dnevnom nivou.

Mnogi proizvodi su poskupeli u svim trgovinama širom Srbije, a potrošači skoro svakodnevno prilikom kupovine ili na društvenim mrežama komentarišu poskupljenja ili objavljuju fotografije cena.

Jedno od poslednjih povećanja koje je šokiralo kupce u je cena kesice pudinga, koji je oduvek važio za jeftiniji artikal. Kako potrošači tvrde nekada je ovaj proizvod koštao oko 15 dinara, u zavisnosti od proizvođača i koji dinar više, ali sada je cena skoro pet puta veća.

U nekim marketima se i tri kesice mogu kupiti zajedno, a iznos se kreće od 155 do 165 dinara. Takođe, jedna od glavnih tema što se tiče skoka cena je i poskupljenje maslinovog ulja koje je dostiglo iznos od 3.350 dinara za litar.

Izvor: kurir.rs