Ovde danas temperatura ide i do minus 23 – RHMZ izdao upozorenje, ekstremno niske temperature za vikend

|

Ujutro će u našoj zemlji biti umeren i jak mraz, a ponegde i magla, a tokom dana sunčano i hladno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od minus 14 do minus šest, na Pešteru i do minus 23 stepena, a najviša dnevna od dva do pet stepeni Celzijusa.

U glavnom gradu će danas biti sunčano i hladno. Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura biće od minus devet do minus šest, a najviša oko četiri stepena Celzijusa.

Relativno povolјna biometeorološka situacija iako su kod pojedinih hronično obolelih moguće uobičajene tegobe. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova i neraspoloženja.

“Do sutra ujutro umeren i jak mraz, u nižim predelima minimalna temperatura -14 do -5 °S, na planinama i niža, a na Pešteru do -23 °S. Od nedelјe slablјenje jutarnjih mrazeva”, navodi se u upozorenju RHMZ.

Upaljen naranžasti meteo alarm

U subotu ujutru mraz, a tokom dana suvo i malo toplije nego u petak. Pre podne sunčano, a popodne na severu umereno naoblačenje koje se do kraja dana premešta ka jugu Srbije. Vetar slab zapadnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -12°C do -4°C, a maksimalna od 3°C do 6°C. Uveče suvo uz temperaturu u 22h od -3°C do 3°C.

U nedelju oblačnije vreme uz ređu pojavu kratkotrajne kiše, susnežice i snega u zapadnim, centrlanim i južnim predelima, a po Vojvodini suvo uz delimično razvedravanje. Sledeće sedmice suvo sa sunčanim periodima uz dalji porast dnevne temperature sa slabim jutarnjim mrazevima.

Izvor: kurir.rs