Otvorio se prvi korejski market u Srbiji: Kupci navalili na jedan proizvod – Pogledajte kakve su cene

|

U poslednjih nekoliko godina korejska kultura postaje sve popularnija. Taj talas nije zaobišao ni Srbiju pa je tako u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu pre par dana otvoren i prvi korejski supermarket, a tom prilikom oglasio se vlasnik.

“Živeo sam u Slovačkoj pre nego što sam došao ovde i tražio sam mesto gde mogu da otpočnem svoj biznis. Izabrao sam Beograd jer ima dosta potencijala – u ovom gradu živi mnogo ljudi i postoji velika baza ljubitelja korejske kulture. Želja mi je da upoznam Srbe sa korejskom hranom”, objašnjava vlasnik K-FOOD-a, Jasung Ku.

Korejski market ima deset radnika koji su iz Srbije i jednog iz Koreje, a u ponudi je raznovrsna hrana poznatih korejskih brendova. Tu su rezanci, nudle, razni praškasti sosevi za spremanje njihovih tradicionalnih jela a tu je i standardni soja sos.

Najviše gužve je bilo kod police sa pićima, na kojoj se najviše isticao sodžu, koji košta nešto manje od 1.000 dinara.

„Sodžu je jako popularno piće koje Korejci koriste kada izađu napolje, kada jedu… Pije se u šotovima, a može se mešati i sa pivom“, kaže Vanja.

Pored ovog pića u ponudi je i vino od pirinča, koje kako kažu, sjajno ide uz korejsku hranu. Jedno pakovanje nudli košta 300 dinara a slani štapići preliveni čokoladom su 250, a menadžerka objašnjava zašto su cene tako “jake”:

“Uvoz je, roba dolazi preko raznih granica. Cene su sasvim pristojne za carine koji prelazimo i akcize koje plaćamo. Ovo je najniža cena koja može da bude”, tvrdi ona.

Izvor: nova.rs