“Osećao sam se kao Giga Moravac”: Hrvatski carinici izdvojili Srbe iz mase – Evo zašto su im bili sumnjivi

|

Momci iz Obrenovca koji su se autobusom uputili za Trst, pamtiće zauvek ovu avanturu po neobičnom događaju. Naime, na Hrvatskoj granici rečeno im je da napuste vozilo i izdvoje se iz mase. A sve to jer se, kako su im carinici rekli, “nisu uklapali među putnike autobusa” ili, tačnije – odskakali su od izgleda sredovečne dame koja ide tragom jeftine kafe poput Živadinke iz poznate serije “Bolji Život”.

Dragomir Vujić (32) iz Obrenovca za Telegraf otkriva detalje uzbudljivog putovanja sa društvom, koje sigurno neće nikada zaboraviti.

“Od prvog sada više nema “granice” između Hrvatske, Slovenije i Italije, odnosno sada Hrvati sve pretresaju, “češljaju” autobuse i automobile i privode sve koji su im sumnjivi. Prešli smo našu granicu i došli na Hrvatsku. Kada je trebalo rampa da se podigne i da prođemo, jer smo pokazali pasoše, policajci su nam rekli da se izdvojimo iz mase. Odveli su nas u neku sobu neku gde su nas ispitivali gde i zbog čega idemo, tražili su nam da sve pokažemo, što smo odmah i uradili. Tada su videli u pasošima da putujemo često, pa su i to komentarisali. Tu je bila masa ljudi i bilo je jako neprijatno”, započinje Vujić i dodaje:

“Pitali su nas gde smo se zaputili, a tada smo rekli “gde i svi ostali jer putujemo preko agencije”. Uzeli su nam dezodorans, i počeli da prskaju. Mislili su da nešto u njemu krijemo, a onda su nas pitali zbog čega će nam toliko stvari, jer idemo na jedan dan. Rekli su da moramo da se presvučemo, jer ne možemo da budemo ceo dan u jednoj majici. Onda je drugar rekao kako mu treba da bi se slikao, na šta mu je carinik odgovorio da tako i izgleda, i tu smo se smejali nas dvojica”, priča Dragomir.

“Malo su nas držali, ja sam se smejao i rekli su nam da smo dobri momci i da ne znaju kako ćemo da se vratimo u autobus od blama. Onda smo se vratili kao dva kriminalca i tada nas je žena koja je vodič pitala zbog čega su nas zadržali. Rekli smo ono što su oni nama, da se ne uklapamo, a potom mi je ona objasnila da to često rade. Sve u svemu, ovo putovanje nikada nećemo zaboraviti, osećao sam se poput Gige Moravca koji švercuje zlato i bunde, a zapravo ništa nisam švercovao, već išao na izlet. I da, kupio sam samo 250 grama kafe”, kroz smeh završava priču Obrenovčanin Dragomir.

Izvor: telegraf.rs